Milla e o prajiturica traditionala din sud-vestul Frantei facuta in principal din dovleac copt si faina de malai, o reteta simpla, frageda si colorata, dar si foarte sanatoasa.  Beta-caroten, fibre, vitamina C, vitamina E, potasiu, magneziu, vitamina B5, sunt numai câţiva din nutrienţii pe care ţi-i oferă ingredientul sau principal – dovleacul.

 

Milla - Prajitura cu dovleac si faina de malai
 
Gatit si prezentat de:
Ingrediente:
  • 3 oua mari
  • 100g zahar
  • 40g amidon
  • 30g faina de porumb (o gasiti in hypermarketuri la raionul bio)
  • 500g piure de dovleac (eu l-am facut la abur)
  • 30ml de rum (NU esenta)
  • coaja rasa de la o portocala
  • se poate decora cu fructe proaspete (cum am facut eu) sau cu frisca si scortisoara

Se separa ouale, galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana iese o crema deschisa la culoare. Apoi se adauga amidonul si faina de porumb, dupa care se amesteca bine 2-3 minute pana se omogenizeaza totul. Se adauga apoi piureul de dovleac, rum-ul si coaja rasa de portocala. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma – atentie: nu se incorporeaza cu telul sau mixerul, mai degraba cu o lingura de lemn mestecand usor de jos in sus pana se incorporeaza (astfel, compozitia ramane pufoasa).

     Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor timp de 45 min pana la 1 ora la foc mediu – ar trebui sa fie incins inainte, dar mai multe nu pot sa va spun pt ca al meu cuptor nu le are cu temperatura (de fapt stie doar de tare sau foarte tare). Cert este ca mi-a iesit din prima, si cred ca o sa va iasa si voua la fel de bine, nu am nici un dubiu.
 

 

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.