Prajitura cu crema de lamaie

0
185

Azi am pofta de ceva aromat si gustos si cred ca o sa fac o prajitura cu crema de lamaie, o prajiturica aromata si usor de facut.

    [sgmb id=”1″]


Pentru biscuit:

  • 110g unt fara sare, la temperatura camerei
  • 30g zahar pudra
  • 130g faina
  • un praf de sare
     Pentru crema:
  • 170g zahar
  • 2 oua mari
  • 60 ml zeama de lamaie
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie
  • 25g faina
     Se bat bine untul si zaharul pana se omogenizeaza. Apoi se adauga treptat faina si un praf de sare pana se formeaza o coca moale pe care o intindeli pe fundul unei tavi (pe care ati uns-o in prealabil cu unt).
     Se da la cuptor la foc mediu timp de 18-20 minute, pana cand marginile incep sa se rumeneasca (nu lasati prea mult pentru ca altfel devine prea sfaramicios), apoi se scoate de la cuptor si se pune pe un suport sa se raceasca, intre timp faceti crema de lamaie.
     Intr-un bol se amesteca ouale si zaharul pana obtineti o crema spumoasa, apoi se adauga zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga faina si se mai amesteca putin. Apoi se pune crema peste biscuit si se mai da la cuptor timp de 17-20 de minute la foc mediu.
     Pentru servire eu am taiat-o in cubulete si am pudrat-o cu zahar vanilinat. Aceasta prajitura ar trebui consumata in aceeasi zi sau o puteti pastra la frigider maximum 2 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ