Zilele trecute prietena mea Raluca a facut ceva delicios de ciocolatos si mi-a impartasit si mie reteta, o negresa cu bezea moale si stropita cu sos de ciocolata. Din pacate eu nu am avut timp zilele astea sa o experimentez asa ca va las pe voi sa o faceti si sa va dati cu parerea (eu ca degustator am fost foarte incantata).

Pentru negresa aveti nevoie de:
  • 4 galbenusuri
  • 200g zahar pudra
  • 150g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 200g faina
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de copt
  • 10 linguri de lapte
Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 200g zahar
  • un praf de sare
Sos de ciocolata
  • 3 linguri de lapte
  • 200g zahar
  • 100g unt
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita de esenta de rom
  • zahar vanilat
     Se pregateste negresa mixand galbenusurile cu zaharul pudra, untul si cacao pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie si praful de copt stins in lapte si se amesteca bine.  La sfarsit se incorporeaza faina, iar aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana cand trece testul cu scobitoarea.
     Intre timp se face bezeaua: se bat bine albusurile pana cand stau tepene in vas, apoi se adauga zaharul si praful de sare. Se adauga cruda peste negresa racita.
     Se face un sos din zahar, lapte unt si cacao  are se pune la fiert si se lasa sa dea in 2-3 clocote se adauga esenta de rom si zaharul vanilat si se toarna calduta peste bezea cu lingura in forma de firisoare.
     Inainte de servire se da la frigider cam 5-6 ore sau peste noapte. S-aveți pofta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.