Eclere cu crema de vanilie


Azi mi s-a facut dor de prajiturile de cofetarie, si pentru ca nu rezist la gandul unui ecler simplu, delicios cu crema aromata si multa ciocolata pe deasupra m-am hotarat sa incerc sa fac eclere in casa. Reteta de ecler cred ca poti gasi cam peste tot pe internet asa ca am ales una la intamplare si m-am apucat de treaba. Nu pot sa spun ca am fost foarte mandra de ce a iesit pentru ca… ei bine aratau ca niste piscoturi, in nici un caz eclere,  nu erau nici macar dulci… ce am invatat din experienta asta e ca nu toate retetele de pe net sunt ok, si doi, in cazul eclerelor trebuie mare atentie la cantitatea de oua din compozitie.
Nu m-am dezarmat si am trecut la planul B: ajutorul meu cel mai de nadejde, the husband care desi nu stie prea multe prin bucatarie (nici macar unde tinem sarea) se pricepe de minune sa ma coordoneze printre cartile de bucate si paginile de internet, si de la catastrofele de mai sus am ajuns la deliciile de mai jos:

[sgmb id=”1″]


Dar sa incepem cu inceputul si sa vedem ce am pus in aluat:

  • 4 oua mici (sau 3 oua mari)
  • 180ml de apa
  • 80g unt
  • 100g faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
     Se fierbe apa impreuna cu untul pe care l-am taiat in cubulete (sa se topeasca mai repede). dupa ce a clocotit apa o luam de pe foc si adaugam faina (toata odata) impreuna cu zaharul vanilat si sarea. Dupa ce s-a amestecat totul bine se da la foc din nou pana cand coca se mai intareste cam 2-3 minute amestecand continuu.
     Apoi se ia de pe foc si se lasa cam 3-4 minute sa se racoreasca dupa care se adauga ouale unul cate unul, cel mai bine ar fi sa le bateti un pic inainte de a le incorpora in coca (daca vi se pare ca ouale sunt mari puneti doar 3, daca sunt mai micute puneti 4).
     Aluatul obtinut se pune intr-un sprit sau pos si se aplica in mai multe straturi intr-o tava cu hartie cerata. Se coace la foc mediu circa 45-50 de minute sau pana incep sa se rumeneasca la suprafata, dupa care se opreste focul si se mai lasa in cuptor cam 15-20 de minute sa se hodineasca.
     Se taie pe din doua si se umple cu crema de patiserie (cu orice aroma vreti – daca nu stiti cum se face va arat metoda mea aici) si se glazureaza cu ciocolata topita (orice marca de ciocolate o topiti in bain mare si e gata). Eclerele mele au aratat in final asa…

 

 
Multzam my love de ajutor si pofta buna tuturor!

Lasă un răspuns