Azi am facut galuste cu prune, am ales prune din compot facut in casa, pentru ca nu sunt in sezon si cele din piata sau supermarket nu prea au gust. Este prima data cand fac reteta asta si pentru ca e atat de simpla, cred ca mi-a iesit super, galustele s-au evaporat repede de pe farfurii, deci inca un hit si un desert de repetat si cu alte ocazii.
[sgmb id=”1″]

Ingrediente:
  • 1 kg de cartofi
  • un compot de prune
  • 200g faina
  • 2 oua
  • 150g pesmet
  • 70g unt
  • 150g zahar
  • sare
  • zahar vanilat
     Se fierb cartofii in coaja dupa care se scot, se decojesc si se zdrobesc.

Se mixeaza pana se fac un piure fin, apoi se adauga 2 oua, 200g faina si un praf de sare.

Se amesteca bine pana se formeaza un aluat (Se mai adauga faina daca e prea moale oricum nu puneti foarte multa pentru ca nu va doriti ghiulele… galustile trebuie sa fie totusi pufoase).

     Se ia cu lingura bucati de aluat care se pun pe o farfurie tapetata cu faina si se tavalesc prin faina.

 

     Se taie prunele bucati si se presara cu zahar vanilat (unele persoane pun si scortisoara, dar mie, personal nu prea imi place).
     Se introduce cate o bucata de pruna in aluat si se inchide formand bilute.
     Se pune o oala cu apa la fiert si cand a dat in clocot, se pun si galustele. Se tin pana cand incep sa pluteasca apoi inca 2-3 minute.
     Cat timp fierb galustele se caleste untul cu pesmetul pana cand acesta din urma se rumeneste putin. Se da la o parte dupa foc si cand s-a mai racit se adauga si zaharul.

 

 

Galustele fierte se scot initial pe o farfurie se lasa cateva minute apoi se dau prin pesmetul pregatit.

 

Se servesc intotdeauna reci. S-aveti pofta!

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.