Prin decembrie am facut pentru prietenii mei cateva Mini-tarte cu piersici și cremă de vanilie (de curand am revazut pozele si as vrea sa le share-uiesc cu voi). Nu prea au stat mult pe platou asa ca am considerat ca au fost un succes. Am folosit piersici din compot facut in casa (a avut un gust usor acrisor pentru a echilibra balanta de dulce) si crema de vanilie de la mijloc, la fel, homemade.

Asadar pentru 12 minitarte va trebuie:

  • 350g faina
  • 200g unt
  • o lingura de zahar
  • un praf de sare
  • 90-100ml de apa rece de la frigider
  • crema de vanilie
  • piersici din compot sau proaspete
  • fulgi de ciocolata
     Se prepara aluatul din faina, unt moale faramitat, sare, zahar si se framanta adaugand incet apa rece (nu framantati mult timp). Cand compozitia s-a legat, se formeaza 12 bilute de coca, se aplatizeaza si se da la frigider circa o ora. Dupa ce s-au odihnit, bilutele de coca se scot de la frigider si se pun una cate una pe o suprafata data cu faina si se intind circular, apoi se ia fiecare cerc si se imbraca fiecare forma din tava de briose (aveti grija sa intindeti bine aluatul pe peretii formelor). Se inteapa fiecare aluat cu furculita pentru a nu-i permite sa se umfle. Se da la cuptor (pe care l-ati incins in prealabil) si se tine la foc mediu pana cand incep sa se rumeneasca pe margini.
     Dupa ce s-au copt se scot de la cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se umplu cu crema de vanilie si se decoreaza cu piersici din compot sau proaspete si cu fulgi de ciocolata.
     Ideal ar fi sa le lasati la rece cateva ore înainte2 de servire. S-aveți pofta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.