Am vrut sa fac ceva deosebit pentru ziua de 1 Martie dar m-am pierdut in cautari si m-a prins ziua de 2 Martie… nu-i bai, oricum e zi de sarbatoare la noi in familie (e ziua de nastere a socrului meu) si am vrut sa fac ceva deosebit. M-am oprit la niste bunatati de la Laura Adamache pe care le-am adaptat la gusturile sarbatoritului.

[sgmb id=”1″]

Pentru 6 coupelle aveti nevoie de:

  • 50g unt moale
  • 40g faina
  • 1 albus si jumatate
  • un praf de sare
  • 50g zahar pudra + 6 linguri de zahar tos
  • o lingura de cacao
  • 2 mere decojite, curatate de cotor si taiate felii
  • frisca
     Se amesteca untul, zaharul, faina, albusurile (nebatute), apoi se adauga cacao si un praf de sare si se mesteca pana se formeaza un aluat moale.

 

Se traseaza pe hartie de copt intr-o tava 2 cercuri cu diametrul de 12 cm si se intinde in fiecare cerc cate o lingura de aluat. Se dau la cuptorul incins in prealabil nu mai mult de 5 minute. Apoi se scot repede cu o spatula si se aseaza pe fundul unui pahar rasturnat (sfatul meu este sa ungeti si hartia de copt si paharul cu unt).

Se pune la foc 6 linguri de zahar si dupa ce s-a topit se adauga feliile de mar si se coc bine pana cand sosul rezultat devine vascos.

Se aseaza feliile de mar caramelizat in coupelle (care sunt deja reci) se adauga frisca (si orice mai vreti voi sa puneti ca decor) si… voila!

La multi ani cu intarziere tuturor doamnelor, sa avem o primavara superba!

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.