Negresa cu alune – reteta de post


     Alt deliciu de post este si negresa cu gem de prune si alune de padure… yummy!

[sgmb id=”1″]

Ingrediente:
  • 400ml de apa minerala
  • un sfert de cana de ulei
  • 2 linguri de gem de prune
  • 2 lingurite de bicarbonat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 100g zahar
  • o mana de alune de padure neprajite
  • 1 si 1/2 cana faina
  • sirop dulce (optional)
     Se amesteca totul in afara de faina, pana cand compozitia devine de consistenta smantanii.

 

 

 

     Se adauga faina amestecand continuu. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu faina si se da la cuptor timp pana cand trece testul scobitorii (cam 20 de minute +-)

 

    Pentru cine doreste o prajitura mai insiropata se poate face un sirop din jumatate de cana de apa si 4-5 linguri de zahar. Se toarna peste prajitura calda.
    Se poate servi cu nuca de cocos presarata. S-aveti pofta!

 


Lasă un răspuns