La multi ani, doamnelor! Cu scuzele de rigoare pentru intarziere va ofer ceva dulce ca sa ma revansez…

… si ceva dragalas (aparut de curand de sub nametii de zapada de la mine din curte) ca sa va mearga la suflet…
Ingrediente (pentru papanași, evident):
  • 350-400g brânză de vaci dulce grasă (scursă de zer)
  • 2 ouă
  • 250-300g făină
  • 2 linguri de zahăr
  • un plic de zahăr vanilat
  • o linguriță de praf de copt
  • un praf de sare
     Se mixeaza branza cu zaharul, apoi se adauga ouale si vanilia. La sfarsit se incorporeaza faina (in care s-a adaugat un praf de sare plus praful de copt). Atentie!!! Daca branza e moale sau are mult zer, se mai adauga faina pana cand compozitia devine mai legata.
 
 
     Se ung palmele cu ulei si se formeaza bile din aluat, se face gaura in mijlocul fiecarei bile si se pun la prajit in ulei bine incins. Atentie!!! Acest aluat contine zahar asa ca se va rumeni foarte repede, asta nu inseamna ca este si facut; papanasii se coc la foc mic pe ambele parti, cel putin 5 minute.
     Se servesc cu smantana si gem sau dulceata din abundenta. S-aveti pofta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.