Papanasi cu smantana si dulceata de prune


La multi ani, doamnelor! Cu scuzele de rigoare pentru intarziere va ofer ceva dulce ca sa ma revansez…

[sgmb id=”1″]
… si ceva dragalas (aparut de curand de sub nametii de zapada de la mine din curte) ca sa va mearga la suflet…

Ingrediente (pentru papanas, evident):
  • 500g branza
  • 2 oua
  • 250g faina
  • 2 linguri de zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu (stins in putin otet sau zeama de lamaie)
  • un praf de sare
     Se mixeaza branza cu zaharul si bicarbonatul, apoi se adauga ouale si vanilia. La sfarsit se incorporeaza faina (in care s-a adaugat un praf de sare). Atentie!!! Daca branza e moale sau are mult zer, se mai adauga faina pana cand compozitia devine mai legata.
 
 
     Se ung palmele cu ulei si se formeaza bile din aluat, se face gaura in mijlocul fiecarei bile si se pun la prajit in ulei bine incins. Atentie!!! Acest aluat contine zahar asa ca se va rumeni foarte repede, asta nu inseamna ca este si facut; papanasii se coc la foc mic pe ambele parti, cel putin 5 minute.
     Se servesc cu smantana si gem sau dulceata din abundenta. S-aveti pofta!

Lasă un răspuns