Cu aceasta rețeta de Sărățele cu cașcaval și chimen încep seria de gustări sărate pentru ca eu sunt mare fan crontzanele, covrigi, scovergi, langosi, brânzoaice și am de gând sa le testez pe toate. Așadar m-am oprit la sărățele cu chimen și brânză telemea, foarte gustoase și crocante, se potrivesc perfect unei seri de cărți sau remi lângă o bere rece.

 Pentru 2 tăvi și jumătate va trebuie:

  • un pachet de unt
  • o cana de lapte
  • jumatate de cub de drojdie (14 g)
  • un ou
  • 250g branza telemea
  • 2 linguri de seminte de chimen
  • sare optional (daca branza e destul de sarata nu mai e nevoie de sare)
  • cascaval (cam jumatate de rola)
  • faina cat cuprinde
     Initial se dizolva drojdia in lapte apoi se pune faina intr-un vas, se face un gol in care se pune laptele cu drojdie si se lasa la dospit. Se adauga branza, unt si chimen si se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine un aluat ca de paine care se lasa iar la dospit.

Se intind foi de aluat de jumatate de deget grosime pe masa tapetata cu faina, se ung cu ou si se presara cascaval si se taie cu o rola fasii subtiri care se pun pe fundul tavii si se dau la copt pana cand se rumenesc.

Se servesc reci sau proaspat scosi din cuptor langa o bere rece! S-aveți pofta!

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.