Saratele cu cascaval si chimen


Cu aceasta reteta incep seria „Gustari sarate” pentru ca eu sunt mare fan crontzanele, covrigi, scovergi, langosi, branzoaice si am de gand sa le testez pe toate. Asadar m-am oprit la saratele cu chimen si branza telemea, foarte gustoase si crocante, se potrivesc perfect unei seri de carti sau remi langa o bere rece.

[sgmb id=”1″]

 Pentru 2 tavi si jumatate va trebuie:

  • un pachet de unt
  • o cana de lapte
  • jumatate de cub de drojdie (14 g)
  • un ou
  • 250g branza telemea
  • 2 linguri de seminte de chimen
  • sare optional (daca branza e destul de sarata nu mai e nevoie de sare)
  • cascaval (cam jumatate de rola)
  • faina cat cuprinde
     Initial se dizolva drojdia in lapte apoi se pune faina intr-un vas, se face un gol in care se pune laptele cu drojdie si se lasa la dospit. Se adauga branza, unt si chimen si se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine un aluat ca de paine care se lasa iar la dospit.

Se intind foi de aluat de jumatate de deget grosime pe masa tapetata cu faina, se ung cu ou si se presara cascaval si se taie cu o rola fasii subtiri care se pun pe fundul tavii si se dau la copt pana cand se rumenesc.

 

Se servesc reci sau proaspat scosi din cuptor langa o bere rece! S-aveti pofta!

 


Lasă un răspuns