Cu aceasta rețeta de Sărățele cu cașcaval și chimen încep seria de gustări sărate pentru ca eu sunt mare fan crontzanele, covrigi, scovergi, langosi, brânzoaice și am de gând sa le testez pe toate. Așadar m-am oprit la sărățele cu chimen și brânză telemea, foarte gustoase și crocante, se potrivesc perfect unei seri de cărți sau remi lângă o bere rece.
Pentru 2 tăvi și jumătate va trebuie:
- un pachet de unt
- o cana de lapte
- jumatate de cub de drojdie (14 g)
- un ou
- 250g branza telemea
- 2 linguri de seminte de chimen
- sare optional (daca branza e destul de sarata nu mai e nevoie de sare)
- cascaval (cam jumatate de rola)
- faina cat cuprinde
Se intind foi de aluat de jumatate de deget grosime pe masa tapetata cu faina, se ung cu ou si se presara cascaval si se taie cu o rola fasii subtiri care se pun pe fundul tavii si se dau la copt pana cand se rumenesc.
Se servesc reci sau proaspat scosi din cuptor langa o bere rece! S-aveți pofta!