Pavlova e un desert special originar din Australia si se spune ca a fost creat in onoarea unei balerine rusoaice, Anna Pavlova, in timpul turneului ei in Australia si Noua Zeelanda in anul 1926. In principiu este o prajitura pe baza de bezea, frisca si multe fructe proaspete, in special citrice sau alte fructe acrisoare. Aceeasi combinatie de bezea frisca si de data asta, capsune, sta la baza altui desert originar din Anglia – Eton mess – bezea faramitata, bucati de capsune si multa frisca, totul amestecat grosolan si servit rrrrrrece.
Sa revenim la desertul meu care arata asa:

[sgmb id=”1″]

Ingrediente pentru 4 portii:
  • 3 albusuri
  • 150g zahar tos
  • o jumatate de lingurita de amidon
  • 200ml smantana grasa
  • o lingura de zahar pudra
  • o lingurita de extract de vanilie
  • diverse fructe
     Se face o bezea din albusuri batute spuma la care se adauga zaharul in care ati pus amidon; se amesteca bine pana cand s-a topit zaharul. Se aseaza cupe de bezea pe o tava in care ati pus hartie de copt (sfatul meu prietenesc e sa ungeti hartia cu ulei inainte sa puneti bezeaua).
     Se da la cuptor la foc fffffoarte mic (60 grade celsius) timp de 2 ore si jumatate sau pana cand bezeaua devine tare la exterior si usor moale in mijloc. Acuma, ce sa zic, cuptorul meu primitiv nu stie prea multe, dupa cum am spus si cu alte ocazii, are 2 viteze, tare sau foarte tare. De data asta mi-a ajutat bunul Dumnezeu si nu s-a ars bezeaua… dar voi, dragii mei, care aveti scule pe bascule, fiti foarte atenti cat tineti bezeaua la cuptor pentru ca e foarte usor sa o dati in bara, chiar si cu un desert asa usor, si mai ales aveti grija cum manevrati bezeaua coapta pentru ca se poate faramita extrem de usor.
     Buuuun, am ajuns la frisca, extrem de simplu, intr-un bol rece si cu paletele mixerului rrrreci de la congelator, mixati smantana pana cand se intareste, adaugati repede zaharul pudra si vanilia si mai mixati putin (nu exagerati pentru ca e foarte usor sa scoateti untul, la propriu, din smantana grasa). Pentru mai multe detalii intrati aici.
     Pe bezeaua rece se aseaza neglijent frisca si deasupra puneti bucati de fructe (spalate, decojite, taiate felii subtiri – se intelege de la sine) se pudreaza si se serveste pe loc. Bun, am zis „se aseaza neglijent” dar puteti sa va jucati de-a Master sef si sa va faceti bezelele cu posul, la fel si frisca… dar eu nu m-am complicat… am vrut un desert rapid si gustos si asta am si facut. Va urez s-aveti pofta (de dulce) pana dat’ aviatoare!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.