Tiramisu cu capsune


A venit, a venit vara (si abia incepe luna mai), nu stiu cum se simte valul asta de caldura in oras dar la curte deja e vara in toata regula si TREBUIE sa ne racorim cumva. Un shake, un smoothie, cocktail cu multa gheata… nu, nu, mai bine tiramisu la care am asortat capsune proaspete (ca urmeaza cat de curand si sezonul lor, ale mele sunt deja pline de floricele si cred ca vom avea recolta frumoasa, yummmmmy!). Asa arata tiramisu facut de mine…

[sgmb id=”1″]


Ingrediente pentru aproximativ 6-7 pahare:

  • 450ml de lapte
  • 150g zahar + 3 linguri de zahar pentru cafea
  • 2 linguri rase de amidon
  • 6 galbenusuri
  • 60ml de rom
  • 50g unt
  • 250g branza mascarpone
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 3-4 canui medii de cafea
  • piscoturi (aprox. 25 de bucati)
  • capsune (20-25 bucati)
  • fulgi de ciocolata (fara numar 😉
     Prima data se face crema de branza: se pune la foc 400ml de lapte cu 100g zahar si se tine pe foc pana cand incepe sa fiarba apoi se da focul la minim. Intre timp se amesteca galbenusurile cu restul de zahar si lapte, plus amidon si se amesteca bine, apoi se adauga peste laptele fiert cu zahar, amestecand bine si incontinuu pana cand se intareste formand o crema legata (totul se petrece intr-o cratita cu fund dublu si la foc mic, ar fi de preferat sa se faca in bain mare dar eu nu prea am rabdare sa imbatranesc langa aragaz).

 

 

 
     La crema calda se adauga untul taiat cubulete…
…vanilie si rom…
… se amesteca bine, se transfera crema intr-un bol, se acopera cu folie de plactic pentru a nu se face crusta si se lasa sa se raceasca.
     Intre timp se prepara cafeaua care se amesteca cu 30ml de rom si 3 linguri de zahar. Se lasa sa se raceasca si se da deoparte.
     La crema racita se adauga branza mascarpone si se amesteca bine pana se incorporeaza branza.
     Acuma trecem la asamblat: (eu am folosit pahare de whisky) am inmuiat piscoturile unul cate unul in cafea si le-am asezat fe fundul fiecarui pahar, apoi am turnat un strat de crema, apoi am asezat bucati de capsune, se repeta miscarea (piscot inmuiat, crema…) iar la sfarsit se presara aschii de ciocolata si/sau capsune.

Se da la rece pentru cateva ore inainte de servire… mai, mai imi ploua in gura :))))) S-aveti pofta!


Lasă un răspuns