Hristos a inviat! Am vrut sa fac ceva deosebit pentru Pastele de anul asta si am creat un delicios Tort de ciocolata cu pere, decorat din abundenta cu fulgi de ciocolata, iespurasi si „oua” dulci

     Ingrediente blat:
  • 250g faina
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 150ml lapte
  • 150ml de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • un praf de copt
  • un praf de sare
     Ingrediente umplutura:
  • 4 mere medii
  • 300ml vin alb
  • 4 linguri de zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 400ml apa
     Ingrediente crema:
  • 600ml smantana grasa
  • 4 linguri rase de zahar pudra
  • 4 linguri rase de cacao
  • esenta de rom
     Se bat ouale cu zahar si lapte pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul putin cate putin. Separat se amesteca faina, cacao, praf de copt si sare si se adauga treptat in crema de oua. Se formeaza o crema omogena care se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor cam 40 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii.
Se spala perele, se curata de coaja si de cotor si se pun la fiert, cu 300ml de vin, 400ml de apa, zahar, zahar vanilat pana cand se fierb bine perele si devin usor transparente. Siropul rezultat se foloseste la insiropat blatul. Eu am taiat o felie subtire din blat, partea de crusta, pentru a insiropa mai usor.
(Rețeta originala presupunea ca la siropul de pere sa se adauge gelatina și sa se pună jeleul rezultat peste blat și pere, dar eu am evitat gelatina, și am folosit siropul sa înmoi blatul… mi s-a părut o varianta mai sănătoasa)
Peste blatul insiropat am pus bucățile de pere si am dat totul la frigider pana am facut crema de cacao.
Se bate bine smantana pana se intareste, apoi se adauga zaharul si cacao. Cel mai bine se face frisca la rece, cu ustensilele reci si bolul in care bateti frisca ar trebui pus intr-un alt vas cu apa si gheata. Crema rezultata se intinde omogen peste pere si se da la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.
Inainte de servire se rade ciocolata pe deasupra si se ornează in functie de ocazie sau imaginatie.
Sper ca v-a plăcut propunerea mea și pana data viitoare va doresc S-aveți poftă și un Paste fericit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.