Biscuiti cu crema de lamaie


Am gasit intr-o revista o reteta de Biscuiti cu crema de lamaie pe care am vrut neaparat s-o incerc si bine am facut pentru ca au iesit deliciosi. Iata cum arata:

Biscuiti cu crema de lamaie
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 24
Ingrediente:
Ingrediente pentru biscuit:
  • 200 g unt moale
  • 140 g zahar pudra
  • 1 gălbenuș
  • 300 g faina
  • coaja rasa și sucul de la o lămâie
  • o linguriță de extract de vanilie
Ingrediente crema:
  • 200 g zahar granulat
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o lămâie
  • sucul de la 3 lamai mari
  • o lingura de amidon
  • 50 g unt
  • o linguriță de extract de vanilie
Pentru decor:
  • ciocolata alba topita
  • coajă rasă de lămâie

 

     Initial se freaca bine untul la temperatura camerei, apoi se adauga zaharul pudra si se amesteca bine cateva minute pana cand se obtine o crema. Se adauga si galbenusul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine apoi se adauga si faina treptat (cel mai bine ar fi s-o cerneti deasupra aluatului, astfel se aereaza mai bine; atentie: nu adaugati prea multa faina, altfel se face prea faramicios aluatul).
 
     Pe o masa tapetata cu faina se intinde aluatul cu mare grija si se decupeaza cu ajutorul unei forme bucati de aluat pe care le puneti pe fundul unei tavi (sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt). Se dau la frigider cam 30 de minute, apoi se dau la cuptorul incins cam 10-12 minute, sau pana cand se rumenesc usor.

Pentru crema, se pun la foc mic, intr-un vas non-aderent, ouale si zaharul, amestecand incontinuu. Se adauga coaja de lamaie si se mai amesteca pana cand se topeste zaharul. Se dizolva o lingura de amidon in cateva linguri de suc de lamaie si se adauga in crema, se mai adauga si sucul de la 3 lamai si se amesteca bine pana cand crema incepe sa se ingroase. Se adauga untul si vanilia si se mai tine 1-2 minute pe foc. Se lasa la racit inainte de folosire.

Se asambleaza biscuitii: se intinde crema pe jumatate din biscuiti si se pun deasupra biscuitii ramasi. Se topeste in bainmare putina ciocolata alba si se lasa sa se raceasc putin, apoi cu ajutorul unui pos sau sprit se stropesc biscuitii si se presara si putina coaja de lamaie rasa fin. Se lasa sa se raceasca ciocolata inainte de a-i pune pe platou.

Sunt mai fragezi daca sunt consumati dupa cateva ore cand se mai fragezeste biscuitul si se mai intareste crema. S-aveţi poftă!

 


0 comments

  1. alinutzika says:

    cat de bine arata! Sigur sunt deliciosi. Te-am adaugat in listuta mea de blogroll ca sa te pot urmari mai bine. Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.

Lasă un răspuns

Rate this recipe: