Negresa clasica


Am descoperit reteta perfecta de negresa clasica, fara praf de copt, bicarbonat, amoniac sau alte chimicale. Mie mi-a iesit o prajitura excelenta pe care o recomand ca baza pentru alte prajituri delicioase, chiar si pentru tort. Iata cum arata…

[sgmb id=”1″]


Ingrediente:

  • 150g ciocolata amaruie
  • 110g unt
  • 15g cacao
  • 130g zahar granulat
  • 3 oua
  • 100g faina
  • o lingurita de extract de vanilie
  • un praf de sare
     Vom folosi o tava dreptunghiulara pe car o vom unge cu ulei apoi vom pune pe fund hartie de copt pe care o vom unge si pe ea cu ulei si o vom tapeta cu faina. Aprindem apoi cuptorul sa se incinga pana facem aluatul.
     Se topeste in bain mare ciocolata cu untul taiat cubulete. Dupa ce s-a topit se ia de pe foc si se adauga zaharul si cacao si se mixeaza bine, apoi se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Se adauga si vanilia si se mai mixeaza putin. Cu o spatula din plastic sau o lingura de lemn se incorporeaza faina, amestecand incet pana cand nu mai vedeti cocoloase de faina (atentie: nu amestecati prea repede sau prea mult pentru ca aluatul isi va pierde din volum). Se pune aluatul in tava si se niveleaza pentru a se coace uniform. Timpul de coacere e de 6-8 minute, eu am gresit si am scos-o la 10-12 minute si s-a intarit cam mult, ideea cu negresa asta e ca trebuie sa fie inca moale la mijloc in momentul cand se stinge focul si crocanta la exterior.

 

 

 

      Oricum, eu sunt foarte incantata de rezultat si sper sa va placa si voua. S-aveti pofta!

Lasă un răspuns