Tort raw cu cocos si banane


Sunt o carnivora convinsa, imi place friptura de curcan, ciorba de vacuta, shaorma (da, da, nu va indignati, eu pot sa recunosc asta!!!) si tot ce inseamna carne la gratar… nu, nu-i pot rezista. Nu as renunta la carne, lactate, oua, pentru nimic in lume. Si totusi, pentru ca sunt un om cu mintea destupata, nu pot sa ignor schimbarile din jurul meu si am zis sa incerc sa fac ceva dulce raw.
Sa ne intelegem: raw nu inseamna neaparat vegan, totusi eu am incercat o reteta raw (adica negatit) vegana – un tort cu cocos si banane. Va mai marturisesc ceva, mancarea raw nu e economica DELOC, daca incercati asa ceva acasa, aveti grija ce reteta incercati si mai ales de unde va procurati ingredientele… asta ca o paranteza.
Tortul meu arata asa:


Ingrediente pentru blat:

  • 2 cani de alune de padure (tinute in apa peste noapte) – prin cana a se intelege o masura de 250ml
  • 2 linguri cu varf de nuca de cocos
  • miere dupa gust
     Ingrediente pentru crema:
  • o cana caju hidratat (tinut in apa peste noapte)
  • 2 linguri de unt de cocos topit
  • pulpa rasa de la o nuca de cocos + 250ml apa in care s-a hidratat nuca rasa
  • miere dupa gust
  • 2 banane
     In primul rand o sa va arat cum am deschis nuca de cocos (nu ca as fi eu vreo desteapta dar m-am interesat virtual inainte). Dintre cele 3 gaurele ale nucii de cocos numai una se poate strapunge si prin ea se scoate lichidul intr-un vas si se arunca (acel lichid nu se foloseste absolut deloc), apoi se sparge nuca cu un satar sau un topor (asta e… metoda Rambo!) si se curata miezul care se rade fin, numai partea alba.

 

Se pun in blender alunele, nuca de cocos si miere si se mixeaza bine pana cand obtineti o pasta lipicioasa. Se pune pasta intr-o forma de tort cu margini detasabile, se niveleaza bine si se da la rece.

 

Pentru crema, se pun in blender nucile caju hidratate si scurse bine, miezul de cocos ras, untul de cocos…

(asa arata untul de cocos lichefiat)

… si miere si se amesteca bine, treptat se adauga treptat apa in care s-a inmuiat nuca de cocos pana se ajunge la o consistenta cremoasa. Peste blatul rece se aseaza felii de banana si peste ele se toarna crema de cocos. Daca va mai ramane blat, se pune deasupra (nu se mai taseaza pentru a avea un aspect grunjos). Se pune la congelator pana cand se intareste apoi se tine la frigider cateva ore inainte de a-l taia.

Am făcut acest experiment din pura curiozitate și mi-a ieșit ceva gustos, hrănitor și foarte sănătos. Trebuie sa mai menționez ca sursa mea a fost Ina Todoran și blogul ei minunat cu rețete sănătoase și sfaturi foarte utile (mai puțin tenta spirituala în care nu ma regăsesc).

Sper sa încercați aceasta rețetă de tort raw și sa îmi povestiți experiența și pana la următoarea postare nu uitați sa va îndulciți și S-aveți pofta! 


Lasă un răspuns