Am facut azi cea mai simpla reteta de fursecuri in care am adaugat si o mana de stafide (putea sa fie o mana mai mare, dar asta e). Sunt fragede la interior si usor crocante la exterior cu o aroma usoara de scortisoara… mmmmm delicios…

Ingrediente pentru 40 de bucati:
  • 260g faina
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • jumatate de lingurita de scortisoara
  • 210g zahar brun
  • 170g unt moale
  • 1 ou
  • 60ml lapte
  • o lingurita de extract de vanilie
  • o mana de stafide (sau mai multe daca vreti)
     Initial se aprinde cuptorul si se lasa sa ajunga la 190 grade C. Daca aveti un cuptor rudimentar ca al meu… aaa, de fapt am aragaz :(… puteti sa folositi un termomentru pentru cuptor, foarte practic si relativ ieftin.
     Se amesteca ingredientele uscate cu cele moi (mai putin stafidele) pana cand aveti un aluat moale si cleios (eu va recomand sa folositi o lingura de lemn, nu telul). La sfarsit se incorporeaza stafidele.
     Folosind o lingurita si propriile degetele se formeaza gramajoare de aluat intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Lasati destul spatiu intre ele pentru ca se vor aplatiza si se for extinde. Se dau la cuptor pentru 8-10 minute… nu mai mult.
     Si… cam asta e tot… sper sa va placa! S-aveti pofta!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.