Prajitura cu menta si ciocolata


Am vrut demult sa incerc prajitura cu menta si ciocolata a Laurei, mi s-a parut foarte interesanta si simpla de realizat insa nu am reusit pana acum sa cumpar sirop de menta. A iesit asa cum ma asteptam, aviz amatorilor de cioco-menta:

[sgmb id=”1″]

Ingrediente pentru o tava 30x22cm:

  • 300g faina
  • 3 oua medii
  • 180g iaurt natural
  • 200g zahar
  • 120ml de sirop de menta
  • 60g fulgi de cocos
  • 80ml ulei de floarea soarelui
  • 250g ciocolata amaruie
  • un plic de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare
     Se tapeteaza o tava teflonata 30x22cm cu hartie de copt umezita si se aseaza uniform ciocolata amaruie maruntita bine… chiar razuita fin (eu am pus cubulete si nu s-a topit uniform in timpul coacerii).
     Se amesteca ingredientele, mai putin ciocolata amaruie, si se mixeaza bine cateva minute. Se toarna amestecul verzului peste fulgii de ciocolata si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute.

Lasati sa se raceasca prajitura in tava inainte de a indeparta cu grija hartia de copt. Sper sa va placa si s-aveti pofta!


3 comments

  1. pao says:

    Sau se coace blatul fara ciocolata ,se taie in doua,un strat de frisca cu ciocolata maruntita cu aroma de menta iar deasupra o glazura de ciocolata (200g smantana incalzita si 200 g ciocolata de menaj) mai interesant ,nu?

Lasă un răspuns