Am vrut demult să încerc rețeta de Prăjitură cu mentă și ciocolată a Laurei Adamache, mi s-a părut foarte interesantă, arata minunat cu acel verde intens al blatului și mi se parte destul de simplu de realizat însă nu am reușisem să găsesc un sirop de mentă care sa aibă o culoare intensă și un gust plăcut. Într-un final am găsit ceva care sa îmi placă și prăjitura a ieșit așa cum ma așteptam, aviz amatorilor de cioco-mentă.

Mulțumesc Laurei pentru rețetele ei minunate, a fost și este în continuare o sursa de inspirație pentru mine și o recomand oricui încearcă să gătească pentru prima dată, este metodică, explicațiile sunt pertinente, rețete ei sunt simple și clare, iar rezultatul este întotdeauna cel așteptat.


Prăjitură cu mentă și ciocolată
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 12
Ingrediente:
Ingrediente
  • 300g făină
  • 3 oua medii
  • 180g iaurt natural
  • 200g zahăr
  • 120ml de sirop de mentă
  • 60g fulgi de cocos
  • 80ml ulei de floarea soarelui
  • 250g ciocolată amăruie
  • un plic de zahăr vanilat
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare

 

Se încinge cuptorul la 180 de grade și se pregătește o tava de 30×20 cm cu hârtie de copt care trebuie umezita înainte.

Se așează uniform ciocolata amăruie mărunțită bine… chiar răzuită fin (eu am pus cubulețe care nu s-a topit uniform în timpul coacerii, dar pentru un rezultat mai spectaculos, ar trebui răzuită ciocolata).
Se amestecă restul de ingrediente și se mixează pana se obține un aluat dens de chec. Dacă vi se pare prea intens gustul de menta puteți reduce cantitatea de sirop la 80-100 ml, asta nu va influenta textura checului. Se toarnă amestecul verzuliu peste fulgii de ciocolata și se dă la cuptor pentru 25-30 minute sau pana când trece testul scobitorii.

Lăsați să se răcească prăjitura în tava înainte de a o răsturna și de a îndepărta cu grija hârtia de copt.

Sper sa va placa aceasta încercare și pana data viitoare va doresc S-aveți poftă!

3 COMENTARII

  1. Sau se coace blatul fara ciocolata ,se taie in doua,un strat de frisca cu ciocolata maruntita cu aroma de menta iar deasupra o glazura de ciocolata (200g smantana incalzita si 200 g ciocolata de menaj) mai interesant ,nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.