Sorbet de zmeura


Fir’ar ea de vara… ce ne-a mai lovit din plin! Dar las’ ca nu ne dam batuti, ne-am inarmat cu racoritoare, ventilatoare si multa multa inghetata sau mai bine: sorbet cu zmeura… voi incerca sa fiu fancy si o sa-i spun sorbet. De fapt daca stau bine sa ma gandesc, sorbetul nu e acelasi lucru cu inghetata care presupune crema de oua cu smantana si lapte, ci doar suc de fructe (cu pulpa sau fara) cu zahar si arome. Inca ceva: a nu se confunda cu șerbetul care e si el alta „mancare de peste”.
Eu am facut un sorbet simplu de zmeura…

[sgmb id=”1″]


Ingrediente:

  • 420g zmeura
  • 160g zahar
  • 450g lapte
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
     Se spala zmeura si se pune intr-un blender, se adauga restul ingredientelor si se mixeaza totul pana cand se topeste zaharul, iar pulpa de zmeura a devenit foarte fina. Se trece totul printr-o sita pentru a indeparta semintele de zmeura. Mixul delicios se da la frigider cateva ore inainte de a-l pune in masina de inghetata. Dupa ce s-a racit bine, se pune sorbetul in cuva masinii de inghetata si se porneste pentru 30 de minute, apoi se da la congelator minim 2 ore.

 

 

     Daca nu aveti o masina de inghetata, puneti mixul de zmeura intr-un vas metalic si bagati-l la congelator amestecand bine la fiecare 30 de minute cam de 4-5 ori.
     Inainte de a-l servi trebuie lasat cateva minute la temperatura camerei. Este foarte, foarte gustos, sper sa va placa.Sa aveti o vara minunata si … s-aveti pofta!

3 comments

Lasă un răspuns