Negresa cu pudra de roscoave


Revin dupa ceva vreme de cand nu am mai adaugat nimic pe blog. Deh, ce sa-i faci, e grea viata de mamica muncitoare… cred ca multi dintre voi ma intelegeti.

     Zilele trecute am facut ceva dulce pentru micuta mea… si nu numai, pentru ca prajitura a avut lipici si la „micutii mai mari” caci nu prea a stat pe platou. Am facut o negresa pentru copii mici, fara cacao (sau ciocolata) pe care am inlocuit-o cu pudra de roscove pe care am gasit-o la Plafar destul de ieftin.

Ingrediente:
  • o cana de zahar brut (sau brun, dar e de preferat cel brut, nerafinat)
  • o cana de lapte
  • o jumatate de cana de ulei
  • 2 linguri de pudra de roscove
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri de gem
  • 2 cani de faina
  • un praf de sare
  • fructe confiate sau diverse alune, optional
* prin cana a se intelege un recipient de masurat cu un volum de 250ml
 
 
     Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare (atentie, bicarbonatul nu se stinge cu nimic), apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul încins în prealabil, pentru aproximativ 25 minute. Se încearcă cu scobitoarea: dacă aceasta iese uscată, prăjitura este gata. Se taie când se răcește.

 

     Sper sa va placa si va doresc s-aveti pofta!
Sursa retetei: diversificare.ro

2 comments

Lasă un răspuns