Tort cu nuca de cocos


De Craciun mi-am incantat familia cu un tort delicios cu nuca de cocos – ca si aspect se potrivea perfect cu vremea de afara: o movilita alba si pufoasa… iata-l:

[sgmb id=”1″]

     Ingrediente blat:
  • 7 albusuri
  • 150g zahar (sau mai putin daca va plac deserturile mai putin dulci)
  • 200g nuca de cocos
  • 3 linguri de faina
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 7 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de lapte
  • 200g unt 82% grasime (de buna calitate, adica fara zer)
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pentru ornare – 2 linguri de fulgi de nuca de cocos si 3-4 linguri de fulgi de ciocolata alba

Pentru blat: se bat spuma cele 7 albusuri cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat. Dupa ce s-a incorporat bine zaharul si spuma de albus sta tapana se adauga lingura cu lingura fulgii de cocos si faina amestecand incet de jos in sus pentru a nu se desumfla spuma. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabili (eu am dat initial cu ulei pentru ca hartia sa aiba mai multa aderenta). Se toarna aluatul in forma si se da la foc potrivit timp de 30 de minute.
Pentru crema: se amesteca bine galbenusurile cu zahar, zahar vanilat si 6 linguri de lapte pana se face o spuma care se pune pe baie de aburi. Se amesteca in continuu pana se ingrosa crema, apoi se lasa la racit. Untul la temperatura camerei (desi nu imi face placere sa fac reclama gratuita la nimic, eu am folosit Prezident fara sare, este cel mai bun pt astfel de creme pe baza de unt, orice alt tip de unt mai ieftin sau la acelasi pret trebuie frecat bine cat e rece de la frigider pentru a scoate zerul din el)… cum ziceam, untul la temperatura camerei se mixeaza bine pentru a deveni mai pufos, iar crema racita (dar si ea la aceeasi temperatura cu untul, altfel se taie) se adauga lingurita cu lingurita pana se incorporeaza tot.
Asamblarea: blatul racit se taie pe din doua (sau pe din trei dar e cam greu pentru ca e sfaramicios) se pune jumatate din crema la mijloc la fel ca intr-un sandwich. Se acopera cu restul de crema dar aveti grija sa opriti 2 linguri de crema pentru ornare. De fapt, se orneaza dupa placul si inaginatia fiecaruia, eu am folosit fulgi de cocos pentru margine si fulgi de ciocolata alba pentru partea de deasupra.
Nu vreau sa ma laud, sau ceva… dar a iesit tare simpatic. S-aveti pofta!

 


Lasă un răspuns