Cu ocazia inaugurari noului meu robot de bucatarie (de 900W – I am sooooo happy!!!) am facut o chec marmorat sau chec zebra din 8 oua. Reteta e aceeasi ca si la alte blaturi clasice sau checuri pe care le-ati mai vazut pe aici, dar tehnica valurilor colorate e noua si pentru mine si voi incerca sa va povestesc mai jos aceasta experienta…


Ingrediente:

  • 8 oua separate;
  • 1 masura si 1/2 faina (printr-o masura ma refer la o cana de 250ml)
  • 1 masura si 1/2 de zahar granulat (sau 1/4 daca nu vreti sa fie prea dulce)
  • 2 linguri de cacao
  • 8 linguri de ulei
  • extract de vanilie
  • un praf de sare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare (eu storc si putina zeama de lamaie) si cand se intareste spuma adaug treptat zaharul. Se lasa deoparte.


     Separat de amesteca galbenusurile cu ulei si se freaca bine ca pentru maioneza. Apoi se pune peste albusul spuma, se mai adauga arome si incet incet se adauga faina amestecand incet de jos in sus (nu amestecati repede sau prea mult timp pentru ca isi va pierde volumul). Atentie, se pune doar 1 cana de faina iar apoi aluatul se imparte in 2 parti egale. Intr-o parte se adauga restul de faina si se mai amesteca putin sa nu ramana cocoloase si in celalta jumatate se adauga cacao.

Se unge o tava cu ulei (eu am avut o tava de 30x20cm) se pune hartie de copt pe fundul tavii si se unge si ea cu ulei (eu fac asa de ceva vreme pt ca am tavile de copt prea subtiri si ba mi se lipea prajitura de tava, ba de hartia de copt… ufff!). Se pune cate o lingura din fiecare aluat, alternativ, unul peste altul pana cand se termina.

     Se da la cuptor la foc mediu (170-180 grade) timp de 30-40 minute sau pana cand scobitarea introdusa in centru iese curata. Desi e o prajitura foarte simplu de facut, mi s-a parut foarte interesanta tehnica aceasta in valuri si mi-am propus s-o incerc. Pe langa faptul ca a fost foarte gustoasa, aspectul in valuri a fost foarte apreciat. Sper sa va iasa si voua si s-aveti pofta!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.