Acasă Rețete dulci Brioșe și cupcake Briose cu ricotta si cirese

Briose cu ricotta si cirese

1
Briose cu ricotta si cirese

     O alta reteta de sezon si imprumutata de la Stephanie este si cea de briose cu ricotta si cirese, care dupa gustul meu seamana un pic cu papanasul romanesc si merge de minune cu o cana de lapte batut rece.
Briose cu ricotta si cirese

Briose cu ricotta si cirese
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Tipul de reteta: Desert
Portii: 24
Ingrediente:
  • o cutie de brânză ricotta (250 g)
  • 2 oua mari
  • 240 ml de lapte bătut
  • o lingura de extract de vanilie
  • o lingura de suc de lămâie
  • 60 g unt topit și răcit
  • 260 g faina
  • 150 g zahăr
  • o linguriță și jumătate de praf de copt
  • un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu (1/8 dintr-o linguriță dacă aveți măsuri)
  • coaja de lămâie rasa
  • cam 400 g cireşe proaspete fără sâmburi (dacă sunt congelate nu le decongelați)

 

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade C.

Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma de 12 briose.

Intr-un bol se mixeaza branza ricotta adaugand ouale unul cate unul. Apoi se adauga lapte batut, untul topit, vanilie, zeama de lamaie se mai amesteca un pic si apoi se pune deoparte. Intr-un alt vas se amesteca faina, zahar, praf de copt,  bicarbonat, sare si coaja de lamaie rasa. Se adauga mixul de ou si branza in cel de faina si se amesteca pana cand nu mai sunt cocoloase. Atentie! Nu amestecati prea repede sau mult timp pentru ca altfel aluatul se va intari in timpul coacerii. Cu o cupa de inghetata sau o lingura mai adanca se ia cate putin aluat si se pune in fiecare forma se adauga 3-4 cirese date un pic prin faina sau amidon (scopul e de a absoarbi umiditatea si a nu permite fructelor sa se lase pe fundul tavii/formei).

Briose cu ricotta si cirese

Se mai adauga cate o cupa de aluat si se intinde uniform cu ajutorul unei lingurite pentru a acoperi ciresele.

Briose cu ricotta si cirese

     Se da la cuptor circa 45-50 de minute la 180 grade sau pana cand s-au rumenit si o scobitoare introdusa in centru iese uscata. Se lasa sa se raceasca putin si apoi se scot din forme cu o spatula subtire din plastic si se lasa sa se raceasca complet pe un platou sau mai bine, pe un suport gen gratar.
     Sunt absolut superbe, micuta mea nu se mai putea satura. Sper sa incercati si voi această reţetă si sa imi povestiţi experienta. Până data viitoare ca doresc s-aveţi poftă!
Briose cu ricotta si cirese

Articolul precedent Negresă cu cremă de brânză
Articolul următor Inghetata cu piersici
Dacă vă place mâncarea în general și dulciurile în special, fie că vă numiți gurmanzi, foodie sau pur și simplu pofticioși, așa ca mine, bine ați venit în bucătăria mea minusculă și pe acest blog, unde voi încerca să vă încânt și să vă provoc săptămânal cu delicii dulci și nu numai. Vă doresc spor în toate! Oana Constantin - non-cofetar, non-patiser (încă), pasionată de tot ce înseamnă dulciuri și dulcegării, corporatistă prin obligație, mămică de serviciu și pofticioasă fără măsură.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.