- o cutie de brânză ricotta (250 g)
- 2 oua mari
- 240 ml de lapte bătut
- o lingura de extract de vanilie
- o lingura de suc de lămâie
- 60 g unt topit și răcit
- 260 g faina
- 150 g zahăr
- o linguriță și jumătate de praf de copt
- un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu (1/8 dintr-o linguriță dacă aveți măsuri)
- coaja de lămâie rasa
- cam 400 g cireşe proaspete fără sâmburi (dacă sunt congelate nu le decongelați)
Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade C.
Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma de 12 briose.
Intr-un bol se mixeaza branza ricotta adaugand ouale unul cate unul. Apoi se adauga lapte batut, untul topit, vanilie, zeama de lamaie se mai amesteca un pic si apoi se pune deoparte. Intr-un alt vas se amesteca faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare si coaja de lamaie rasa. Se adauga mixul de ou si branza in cel de faina si se amesteca pana cand nu mai sunt cocoloase. Atentie! Nu amestecati prea repede sau mult timp pentru ca altfel aluatul se va intari in timpul coacerii. Cu o cupa de inghetata sau o lingura mai adanca se ia cate putin aluat si se pune in fiecare forma se adauga 3-4 cirese date un pic prin faina sau amidon (scopul e de a absoarbi umiditatea si a nu permite fructelor sa se lase pe fundul tavii/formei).
Se mai adauga cate o cupa de aluat si se intinde uniform cu ajutorul unei lingurite pentru a acoperi ciresele.
arata tare bine Laura , cred ca le voi incerca si eu