Aceasta rețetă de fursecuri cu fulgi de ovăz, nuci și stafide este una dintre cele mai gustoase și sățioase rețete de fursecuri pe care o cunosc… cu siguranță nu se împacă bine cu dieta sau cu oricine vrea sa slăbească.
Aceste fursecuri sunt printre primele mele creații de când m-am apucat serios de cofetareala și de copt și imaginile de mai jos sunt dovada: de exemplu, pozele din timpul pregătirii sunt cam de prin 2013 iar cele cu produsul finit sunt marca 2016.
- 170g unt (de buna calitate)
- 170g zahar brut (sau puneti extra daca va plac mai dulci)
- 1 ou mare
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 100g faina
- ½ lingurita de bicarbonat
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita de scortisoara
- 260g fulgi de ovaz (mari)
- o cana de stafide sau merisoare deshidratate
- 100g de miez de nuca maruntit
- coaja rasa de la jumatate de portocala mare
Se preîncălzește cuptorul la 180 grade, se unge cu ulei și se așează hârtie de copt 2 tăvi de aragaz.
Într-un bol se amesteca bine untul la temperatura camerei cu zaharul brun timp de 2-3 minute pana când devine spumos. Se adaugă oul și vanilia amestecând încet pana când se omogenizează totul.
Se adaugă fulgii de ovăz, stafidele sau merișoare și nucile și se amesteca bine cu o lingura de lemn (eu m-am plictisit de lingura și am frământat cu mana).
Se folosește o cupa de înghețată sau o lingura mai adâncă pentru a lua grămăjoare de aluat care se pun la distanta de câțiva cm în tava. Cu degetele umezite cu apa se aplatizează fursecurile pentru a le da o forma rotunda.
Se coc timp de 12-15 minute sau pana când marginile se rumenesc puțin (atenție!!! centrul trebuie sa fie încă moale când se scot din cuptor). Se lasă câteva minute în tava iar apoi se transfera pe un gril sa se răcească complet.
Am făcut aceste fursecuri cu ovăz de foarte multe ori pana acum și niciodată nu au stat prea mult timp pe platou. Sper sa le încercați și voi și mai sper sa va placa. S-aveți poftă!

