Negresă cu cremă de brânză


Aceasta rețetă de Negresă cu cremă de brânză am facut-o de 3-4 ori până acum când am reuşit sa îi fac şi câteva poze. Prima incercare mi-a iesit ca in original dar nu am facut poze pentru ca… na… a disparut de pe farfurie cam repejor. Dăţile urmatoare nu am mai urmarit rețeta si am experimentat cu diferite aluaturi si tipuri de branza si… surprize, surprize… nu a mai iesit chiar ok pentru ca deh… eu nu sunt coferar adevărat şi nu mă învăţ minte că nu am destulă experienţă pentru a experimenta pe barba mea. Dar nu va faceti probleme, eu vă arăt aici reteta incercarii mele dintai cand am fost super multumita de rezultat. 

Negresă cu cremă de brânză

Negresa cu crema de branza
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Tipul de reteta: Desert
Portii: 10-12
Ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
  • 5 oua
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte
  • 15 linguri de faina
  • o lingura cu vârf cacao
  • ¾ dintr-un plic praf de copt
  • o linguriță de extract de vanilie
  • un praf de sare
Pentru umplutura de brânză:
  • 700 g brânză de vaca (sfatul meu e sa folosiți jumătate brânza dulce sfărâmicioasă, mai uscata, și jumătate brânză dulce foarte cremoasa)
  • 5 linguri zahăr
  • 3 oua mici sau 2 oua mari
  • 1 lingura rasa de faina (doar dacă brânza are mult zer, altfel e opțional)
  • coaja de portocala
  • stafide (opțional)

 

Se mixeaza ouale bine 2-3 minute, apoi se adauga zaharul, uleiul batand in continuu apoi se adauga laptele si faina alternativ (in faina se amesteca initial praf de copt si sare) si la sfarsit de pune cacao si extract de vanilie.

Separat se amesteca branza cu toate ingredientele si se pune deoparte. Intr-o tava unsa bine cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pune jumatate din compozitia de cacao apoi se intinde crema de branza, iar deasupra se pune restul de compozitie de cacao.

Se da la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu (180-190 grade), sau pana cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasă să se răcească după care se taie pătrățele sau romburi sau cum vă place.

Din punctul meu de vedere, prajitura asta e una foarte simpla, economica si extrem de gustoasa. Sper s-o incercati si voi si sa-mi scrieti cum v-a iesit. S-aveţi poftă!!!
Negresă cu cremă de brânză

 


One comment

Lasă un răspuns

Rate this recipe: