Aceasta rețetă de Negresă cu cremă de brânză am făcut-o de 3-4 ori până acum dar de-abia acum am reuşit să îi fac şi câteva poze pentru această postare. Prima încercare mi-a ieșit ca în original dar nu am făcut poze pentru ca… na… a dispărut de pe farfurie cam repejor. Dăţile următoare nu am mai urmărit rețeta și am experimentat cu diferite aluaturi și tipuri de brânză și… surprize, surprize… nu a mai ieșit chiar ok pentru ca deh… eu nu sunt cofetar adevărat şi nu mă învăţ minte că nu am destulă experienţă pentru a experimenta diverse combinații. Dar nu va faceți probleme, eu vă arăt aici rețeta încercării mele dintâi când am fost super mulțumită de rezultat. 

Negresă cu cremă de brânză

Negresa cu crema de branza
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Tipul de reteta: Desert
Portii: 10-12
Ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
  • 5 oua
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de lapte
  • 15 linguri de faina
  • o lingura cu vârf cacao
  • ¾ dintr-un plic praf de copt
  • o linguriță de extract de vanilie
  • un praf de sare
Pentru umplutura de brânză:
  • 700 g brânză dulce de vaca
  • 5 linguri zahăr
  • 3 oua mici sau 2 oua mari
  • 1 lingura rasa de faina (doar dacă brânza are mult zer, altfel e opțional)
  • coaja de portocala
  • stafide (opțional)

 

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C și se pregătește o tavă de copt de 30×20 de cm pe fundul căreia se pune hârtie de copt.

Se mixează ouăle cu zahărul, cam 2-3 minute până ajung spumoase și de culoarea galben pal, se adaugă uleiul bătând încontinuu apoi laptele și făina alternativ (în faina se amestecă inițial praf de copt și sare), iar la sfârșit se pune cacao și extract de vanilie.

Separat se amestecă brânza (am folosit brânză dulce cu un conținut mai scăzut de grăsime, pentru că are o textură mai sfărâmicioasă) cu toate ingredientele și se pune deoparte. În tava tapetată cu hârtie de copt se pune jumătate din compoziția de negresă apoi se întinde crema de brânză, iar deasupra se pune restul de compoziție de cacao.

Se dă la cuptor timp de 40 de minute sau până când trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească la temperatura camerei, după care se taie în forma dorită și se pudrează cu zahăr… sau nu, după preferințe și gusturi.

Din punctul meu de vedere, prăjitura aceasta e una foarte simplă, economică și extrem de gustoasă. Sper să vă placă, să încercați rețeta și să-mi scrieți cum v-a ieșit. Până la următoarea rețetă dulce vă doresc spor în toate, multa liniște și S-aveţi poftă!!!

Negresă cu cremă de brânză

Dacă vă interesează și alte rețete de negresă vă recomand și:

Negresă de post (prăjitura leneșului) – rețetă VIDEO

Negresă cu cremă de cocos si ganache de ciocolată


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.