Din ce in ce mai des caut pe www deserturi sănătoase şi gustoase pentru pitica mea si nu demult am dat peste această reţetă simplă si extra delicioasa potrivită pentru pici de 2 anişori: Prăjitură cu făină integrală și pere

Sursa: http://www.kidspot.com.au/best-recipes/Cakes-&-Baking+20.htm

Prajitura din faina integrala cu pere
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Tipul de reteta: Desert
Portii: 8-10
Ingrediente:
  • 2 oua
  • 180 ml de piure de mere (din 2 mere medii coapte)
  • 110 g zahar brun
  • o linguriță de extract de vanilie
  • 260 g faina integrala (grâu întreg)
  • 70 ml ulei
  • o linguriță de praf de copt
  • o linguriță de scorțișoară
  • un praf de sare
  • 2 pere Williams (sau ce găsiți dar sa fie moi și dulci)

 

Se incalzeste cuptorul la 190 grade (eu am un aragaz vechi cu cuptor fara prea multe gradatii dar am facut o investitie si mi-am luat un termometru de cuptor, maxim 50 lei si il gasiti cam pe oriunde) si se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu fund detasabil pentru tort.
Intr-un vas se mixeaza bine ouale cu ulei, zahar, vanilie si apoi se incorporeaza piureul de mere (eu l-am obtinut din 2 mere pe care le-am taiat pe din 2, le-am scos cotorul si le-am bagat la microunde cam 5 minute, apoi am scos pulpa am pasat-o bine si am lasat-o sa se raceasca complet inainte sa o pun in prajitura).
Se combina separat faina cu praf de copt, sare si scortisoara care apoi se adauga peste amestecul de oua. Trebuie sa va iasa o coca cleioasa… atentie!!! aluatul nu arata la fel ca cel din faina normala, elastic si moale, ci mai degraba rigid si gumat. Cu parere de rau, nu am apucat sa fac poze in timpul pregatirii din cauza lipsei de timp, oricum daca vreti sa incercati prajitura si aveti intrebari, va stau la dispozitie.
Se pune jumatate din aluat in forma de tort apoi se aseaza rondele subtiri de para (fara cotor, dar cu coaja) apoi aseaza si cealalta jumatate de aluat si se intinde cu spatele lingurei.
Se da la cuptor circa 30 de minute sau pana cand, la atingere, suprafata prajiturii devine uscată. Prăjitura se dezlipeste din forma dupa ce s-a racit.
Sper ca vouă și prichindeilor voştrii să vă placă cel puțin la fel de mult cum ne-a plăcut noua. S-aveţi poftă!

Prăjitură din faină integrală cu pere

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.