Am avut pofta de biscuiti cu crema si nu am stat pe ganduri, cea mai buna alegere a fost reteta de biscuiti cu crema de grapefruit a lui Michelle, care la ea arate senzational, insa la mine sunt un pic mai crispy din cauza cuptorului meu antic. Sper sa incercati si voi acesti biscuiti, sunt extrem de gustosi:

Biscuiti cu crema de grapefruit
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 12
Ingrediente:
Ingrediente biscuiți:
  • 270 g faina
  • o linguriță de praf de copt
  • 100 g zahar - eu va recomand pudra pentru ca se încorporează mai bine
  • o lingura de coaja rasa de gref
  • 110 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 5 linguri de suc de gref
Ingrediente cremă:
  • 110 g unt moale (de buna calitate)
  • 240 g zahar pudra
  • 2 lingurițe de coaja rasa de gref
  • 3 linguri de suc de gref
  • 3-4 linguri de suc de rodie (opțional, pentru culoare)
     Incepem cu biscuitii: zaharul se freaca bine cu coaja de gref pana se umezeste. Untul moale se mixeaza bine pana cand se aereaza (cam 3-4 min) la viteza maxima. Cred ca am mai spus-o si o s-o mai spun cu fiecare postare, pentru biscuiti si creme eu folosesc NUMAI unt de cea mai buna calitate si anume President (nu imi place sa ii fac reclama dar nu m-a dezamagit niciodata). Se adauga zaharul in untul batut spuma, apoi se mai mixeaza 3-4 minute. Se adauga cele doua galbenusuri mixand dupa fiecare in parte.
     Se adauga alternativ faina (in care ati pus si praful de copt) si sucul de gref (incepand si sfarsind cu faina). Aluatul astfel format se da la rece timp de 30 de minute.
 
    Dupa cele 30 de minute se intinde aluatul pe o masa pudrata cu faina. Nu il intindeti prea subtire pentru ca se va coace prea repede. Se taie biscuitii cu o forma (inimioara, cerc, patrat, orice aveti la indemana) se pun biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru inca 15 min.
 
     Se coc biscuitii la 170 grade C cam 12 min (daca nu sunteti siguri de cuptorul vostru, asa ca mine, puteti sa ii verificati din timp, nu trebuie sa fie copti la mijloc, ci trebuie doar sa fie fermi pe margine).
     Cat timp se coc biscuitii si se racesc, puteti face crema: untul se mixeaza pana incepe sa capete volum, se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza la viteza mare cam 3-4 min. Se adauga sucul de gref si coaja rasa de gref, se mixeaza pana se incorporeaza sucul de gref si se adauga si sucul de rodie amestecand pana cand crema capata o culoare roz intens.
Se pune crema intr-un pos sau pur si simplu intr-o punga de plastic tăiată la un colt. Se pune crema de marimea unei nuci pe un biscuite (bineinteles pe partea coapta) si se acopera cu alt biscuite de aproximativ aceeasi marime.

Sper sa incercati reteta si sa imi spuneti, dar mai ales, sa-mi aratati cum a iesit. Pana la urmatoarea postare va doresc – S-aveţi poftă!

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.