Am gasit o reteta super simpatica si simpla de briose cu mar taiat felii, rulate in forma de trandafir. Culmea, aceasta reteta am gasit-o pe un blog culinar indian sub numele de “financier” (prajiturele de textura madlenelor, care au la baza unt clarifiat sau “beurre noisette”). Sub nici o forma aceasta reteta nu are nimic de a face cu prajiturelele pufoase numite “financiere” (voi incerca si eu acest tip de praji cat mai curand) ci sunt mai degraba niste briose simple unde vedeta este marul.
- 200 g faina
- o linguriță de scorțișoară
- jumătate de linguriță de praf de copt
- 2 linguri de zahar brun (30 g)
- 4 linguri de zahar granulat (60 g)
- 2 oua medii
- 4 linguri de ulei (60 ml)
- 8 linguri de lapte (120 ml)
- coaja de lămâie (2 linguri)
- un praf de sare
- 4 mere mari (de preferat roșii) - feliate foarte subțire și fără cotor (nu trebuie decojite)
- apa cât sa acopere feliile de mar - cam 500 ml (depinde de vasul în care fierbeți merele)
- 2 stele de anason
- 2 batoane de scorțișoară
- 200 g zahar
Se spala merele si se taie in jumatati, se scoate cotorul si se feliaza foarte subtire. Se adaua feliile intr-o craticioara, se pune apa, zaharul si condimentele si se pune pe foc mare pana incep sa clocoteasca. Se acopera craticioara cu un capac si se mai lasa la foc mic circa 10-12 min sau pana cand feliile de mar sunt moi si usor transparente (puteti sa le tineti si mai putin de 10 min daca observati ca feliile s-au inmuiat). Se scot feliile de mar din siropul rezultat si se pun intr-o strecuratoare sau sita. Siropul il mai lasati pe foc mic pana cand se ingroasa (aproape de consistenta mierii).
Cat sunt de frumoase!
Sunt superbe!!!!
Te invit la concursul organizat pe blogul meu http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/concurs-forme-torturi.html
Pupici!
Multumesc foarte mult pentru invitatie!