- 200 g faina
- 200 g zahar
- 25 g cacao
- o linguriță de praf de copt
- o linguriță rasa de bicarbonat stins în putina zeama de lămâie
- un praf de sare
- 75 g unt topit și răcit
- 240 ml lapte
- 1-2 linguri de rom negru
- 80 g ciocolata 75% cacao
- 80 g ciocolata alba
- 180 ml smântână grasa
- o lingura de unt
Cea mai simpla prăjitură din lume se face amestecând toate ingredientele mai putin bicarbonatul stins in lamaie care se pune la sfarsit. Totusi ar trebui sa mentionez ca toate ingredientele uscate ar trebui date prin sita pentru a evita cocoloasele.
Se unge cu unt o tava cu fund detasabil si se incinge cuptorul la 180 grade C, se pune aluatul si se da la cuptor cam 30 min.
Ciocolata se marunteste bine si peste ea se toarna smantana fierbinte si o lingura de unt. Se lasa la temperatura camerei sa se raceasca si sa se intareasca putin. Cel mai bine ar fi sa turnati crema cat prajitura e in forma, dar eu m-am hazardat sa torn crema dupa ce am scos prajitura din forma. Dar acesta e un mic detaliu de design si nu inseamna ca nu a iesit o prajitura super gustoasa si draguta.