Acasă Rețetele mele Rețete dulci Negresă cu ganache de ciocolată

Negresă cu ganache de ciocolată

0
Negresă cu ganache de ciocolată

     Când am pofta de ciocolata (adică nu foarte des) prefer o Negresă cu ganache de ciocolată, un desert pufos și gustos care deși pare îmbibat în ciocolată, totuși gustul amărui nu e exagerat. Am si o varianta senzationala de post cu nuci, stafide sau rahat… dar de fiecare data cand am facut-o a disparut prea repede din raza obiectivului. Toate la timpul lor… asadar, negresa cu ganache de ciocolata:


Negresă cu ganache de ciocolată
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Tipul de reteta: Desert
Portii: 6-8
Ingrediente:
Ingrediente prăjitură:
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 25 g cacao
  • o linguriță de praf de copt
  • o linguriță rasa de bicarbonat stins în putina zeama de lămâie
  • un praf de sare
  • 75 g unt topit și răcit
  • 240 ml lapte
  • 1-2 linguri de rom negru
Ingrediente ganache:
  • 80 g ciocolata 75% cacao
  • 80 g ciocolata alba
  • 180 ml smântână grasa
  • o lingura de unt

 

Cea mai simpla prăjitură din lume se face amestecând toate ingredientele mai putin bicarbonatul stins in lamaie care se pune la sfarsit. Totusi ar trebui sa mentionez ca toate ingredientele uscate ar trebui date prin sita pentru a evita cocoloasele.
Se unge cu unt o tava cu fund detasabil si se incinge cuptorul la 180 grade C, se pune aluatul si se da la cuptor cam 30 min.

 

Ciocolata se marunteste bine si peste ea se toarna smantana fierbinte si o lingura de unt. Se lasa la temperatura camerei sa se raceasca si sa se intareasca putin. Cel mai bine ar fi sa turnati crema cat prajitura e in forma, dar eu m-am hazardat sa torn crema dupa ce am scos prajitura din forma. Dar acesta e un mic detaliu de design si nu inseamna ca nu a iesit o prajitura super gustoasa si draguta.

 

      Sper sa va placa si sper ca atunci cand o incercati sa imi spuneti cum vi se pare. Pana data viitoare… S-aveți pofta!

 

 


Articolul precedent Inghetata Pina Colada
Articolul următor Crème brûlée cu zmeura (Cremă de zahăr ars)
Dacă vă place mâncarea în general și dulciurile în special, fie că vă numiți gurmanzi, foodie sau pur și simplu pofticioși, așa ca mine, bine ați venit în bucătăria mea minusculă și pe acest blog, unde voi încerca să vă încânt și să vă provoc săptămânal cu delicii dulci și nu numai. Vă doresc spor în toate! Oana Constantin - non-cofetar, non-patiser (încă), pasionată de tot ce înseamnă dulciuri și dulcegării, corporatistă prin obligație, mămică de serviciu și pofticioasă fără măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.