Biscuiti sarati cu branza cheddar


Din categoria „saratele”, „crantzanele” si alte „rontzaieli” am facut Biscuiti sarati cu branza cheddar, care nu imi era foarte familiara, dar dupa aceasta experienta mi-am trecut-o pe lista de bunatati de incercat si cu alte ocazii si in alte retete. Branza cheddar e un sortiment de branza originar din Marea Britanie (de fapt Cheddar e numele unui sat din regiunea Somerset) cu un gust puternic, usor acid si de culoare galben intens (ca pret, nu e foarte scumpa daca o gasiti in supermarket in varianta marca proprie). Eu am modificat reteta originala si am combinat branza cheddar cu cascaval romanesc pentru a reduce din intensitatea gustului.
Reteta originala necesita praf de usturoi si praf de ceapa, ceea ce eu nu am avut la momentul respectiv asa ca am pus usturoi si ceapa (in cantitati mici), ambele trebuiau rase fin asa ca le-am dat prin razatoarea mica. Gustul a fost discret, asa ca daca ati dori arome ceva mai intense puteti mari cantitatile.
Biscuitii rezultati arata asa:


Biscuiti sarati cu branza cheddar
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Tipul de reteta: Gustare
Portii: 24
Ingrediente:
  • 180 g faina
  • 90-100 g unt
  • 200 g brânză cheddar
  • 50 g cașcaval
  • 2 gălbenuşuri
  • o jumătate de linguriță de sare
  • un cățel de usturoi mare (ras fin)
  • o bucata de ceapa cât o nuca (rasa fin)

 

Se maruntesc branza si cascavalul (fie le dati prin razatoare fie se maruntesc la robot (eu le-am maruntit cu robotul) desi trebuie sa recunosc ca era mai bine prin razatoarea mare pentru a pastra bucatile mari de branza in biscuit.

Se mixeaza untul cu ceapa maruntita fin si usturoiul pana se obtine o pasta moale. Se combina faina, sarea, mixul de branza, mixul de unt si cele 2 galbenusuri.

Se framanta putin pana se obtine un aluat legat.

Se intinde aluatul cu sucitorul intr-un strat gros de 1 cm intre doua foi de hartie de copt.

Se decupeaza biscuiti in forma preferata (eu am fost fidela retetei originale si am facut stelute).

Biscuitii se dau la congelator timp de 15 minute si intre timp se incinge cuptorul la 160 grade. Se pun biscuitii congelati pe o tava de aragaz dotata cu hartie de copt.

Se dau la cuptor pentru circa 20 de minute (incercati sa faceti biscuitii de aceeasi grosime pentru a se coace uniform). Dupa 20 de minute se scot din tava pentru a se raci pe un suport metalic.

     Sper sa va placa mica mea descoperire si … S-aveți poftă!

 


Lasă un răspuns

Rate this recipe: