Negresa cu mere (fara gluten)

0
342

Sunt din ce in ce mai interesata de deserturile pentru diete speciale (in nici un caz cele de slabit), ma refer aici la dietele pentru persoane intolerante la gluten sau lactoza. Azi am ales sa fac o rețetă de la Roxana, este o Negresa cu mere (nu conține faina de nici un fel) este foarte ciocolatoasa, moale si puternic aromata (pe langa ciocolata, am pus mere si migdale macinate). Sper sa va placă:


Negresa cu mere (fara gluten)
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Tipul de reteta: Desert
Portii: 12
Ingrediente:
  • 4 oua
  • 160 g ciocolata de orice fel
  • 70 g zahar
  • 30 g unt
  • 70 g migdale măcinate (puteți folosi și nuca)
  • un praf de sare
  • 3 mere medii

 

Se marunteste ciocolata si se pune la foc mic impreuna cu untul si un praf de sare pana se topesc.

Se adauga zaharul si migdalele si se amesteca bine. Ouale se bat spuma separat pana se tripleaza in volum si se adauga in ciocolata in 3 transe amestecand bine dupa fiecare transa (atentie sa nu mixati prea mult)

 

Se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 20x20cm si se pune aluatul. Apoi se curata de cotor si coaja si se taie cubulete merele, apoi se presara in tava.

Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade cam 25 de minute. Dupa care se stinge focul si se mai lasa in cuptor cam 30 de minute pana cand se raceste si se usuca prajitura la suprafata.

Se taie in patratele si se serveste langa un pahar de lapte cald. S-aveţi poftă!

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Rate this recipe: