Tort de morcovi


Revin dupa o pauza un pic cam lunga cu un tort de morcovi pe care l-am repetat de cateva ori inainte sa il prezint aici, ca sa fiu sincera am avut mari dubii ca imi va iesi ceva delicios pentru ca nu sunt fan morcovi si nici nu am mai facut pana acum glazura cu crema de branza. Prima incercare nu a fost  prea reusita din cauza cremei care s-a taiat in mod dramatic atunci cand am combinat unt cu crema de branza si zahar pudra (totusi se pare ca acest tip de branza de la noi de pe piata are prea mult zer pentru a fi combinata cu unt asa ca am renuntat la unt si am incercat cu frisca). Dupa 3 incercari am reusit sa fac un tort de morcovi extrem de gustos si aratos.

untitled-18

Tort de morcovi
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 8
Ingrediente:
Ingrediente blat :
  • 3 căni de morcov ras fin (cam 4-5 morcovi mărișori)
  • 2 căni de faina
  • 1 linguriță de praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 2 căni de zahar
  • jumătate de linguriță de scorțișoară
  • 4 oua bătute
  • o cana și ¾ ulei
  • o linguriță de extract de vanilie (2 plicuri zahar vanilat)
  • o jumătate de cana de piure de ananas
  • o jumătate de cana de fulgi de cocos
Ingrediente cremă
  • 2 cutii de crema de brânză (tip Philadelphia) cam 400 g
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 3-4 linguri de zahar pudra
  • coaja de lămâie rasa (după gust)
  • 2 lingurițe de amidon
  • Decor: morcov ras sau nuci tăiate mărunt (opțional)

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade si se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda de tort cu fund detasabil.
Morcovii se spala si se curata bine de coaja apoi se dau prin razatoarea mica, aici ma refer de cea manuala, nici sa nu va ganditi la robot de bucatarie pentru ca ii taie prea gros iar noua ne trebuie firimituri fine si suculente de morcov care se vor coace uniform in cuptor.

untitled-3untitled-4
Eu am avut un ajutor de nadejde la razuit morcovi, si-a dat toata silinta si a facut o treaba minunata… desi aceste lucruri marunte nu sunt demne de o printesa…
untitled-2untitled-17
Pentru blat se pun faina cu sare, praf de copt (bicarbonatul se pune la sfarsit pentru a se activa mai bine), zahar, scortisoara si morcovul ras intr-un vas si se miseaza pana cand compozitia se leaga ca un aluat tare.

untitled-5

untitled-6
Se adauga cele 4 oua batute bine cu o furculita si se mixeaza totul bine.

untitled-7

Apoi se adauga piureul de ananas si fulgii de cocos, se amesteca un pic pana se incorporeaza totul si ultimul se adauga bicarbonatul.

untitled-8
untitled-9

Se pune aluatul in tava si se da la cuptor cam 45 minute. Pentru aragazul meu asta ar insemna treapta 4 dar cred ca v-am mai povestit despre cuptorul meu minunat: treapta 4 inseamna ce temperatura vrea gazul lui asa ca eu am fost cu ochii pe prajitura cam de pe la 40 de minute, plus ca am mai lasat-o un extra 10 – 15 minute. De-asta prajitura mea e un pic mai bronzata pe ici pe colo, la gust nu s-a simtit nici o secunda.
untitled-11
Se pregateste glazura mixand smantana rece (folosind ustensile foarte reci… le-am tinut 15 min la congelator) cu 1 mingura de zahar  pudra. La fel, crema de branza se amesteca cu 2 linguri de zahar pudra pe care vi-l recomand sa il cerneti inainte. Daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati o lingura de zahar pudra. Se amesteca frisca si crema de branza cu 2 lingurite de amidon pentru a lega bine cele 2 tipuri de lactat. Din pacate crema de branza de pe piata noastra nu are aceeasi consistenta ca cea din State asa ca aveti grija ce retete incercati pentru ca s-ar putea sa nu gasiti in supermarket ingredientele potrivite si va trebui sa improvizati… ceea ce am facut si eu in acest caz.

untitled-10
Tortul complet racit se taie cu grija pe jumatate si se unge cu jumatate din glazura. Nu are nevoie de sirop pentru ca aceasta glazura va inmuia blatul si il va face super pufos.

untitled-12untitled-13

Cea de-a doua jumatate se aseaza deasupra si se intinde si restul de glazura de branza. Puteti decora cu morcov ras ca mine, cu alune maruntite sau fructe confiate.

untitled-15
Sper ca v-a plăcut tortul meu de morcovi și ca îl veți încerca și voi și pana la următoarea bijuterie dulce va doresc… S-aveți poftă!
untitled-14


Lasă un răspuns

Rate this recipe: