Negresă cu cremă de cocos si ganache de ciocolată


Chiar dacă e toamnă și e sezonul plăcintelor cu mere sau dovleac, cu scorțișoară sau cu nuci, eu tot cu gândul la ciocolată sunt, așa că am pregătit o rețetă de Negresa cu crema de cocos si ganache de ciocolată. Pentru cremă am folosit cremă de brânză și smântână grasă pentru frișcă la care am adăugat fulgi de cocos… nu m-aș sătura niciodată de cocos, cred că aș fi în stare să îl adaug în orice prăjitură.
Negresa cu crema de cocos si ganache de ciocolata
Pentru ca e o rețetă simplă care nu necesită cine știe ce tehnici și măsurători precise, se potrivește perfect ca activitate de week-end împreună cu copii. De obicei micuța mea este foarte încântată când pregătim împreună vre-o prăjiturică, se implica 100%, e foarte atentă și răbdătoare, iar la sfârșitul zilei putem să zicem ca avem un win-win: ea își primește porția de dulce făcut chiar de ea (cu care se laudă la toate bunicile, mătușile, prietenele), iar eu îmi primesc porția de timp petrecut cu prințesa mea pe care încerc să îl valorific la maxim cu fiecare ocazie.

Negresa cu crema de cocos si ganache de ciocolata
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Tipul de reteta: Desert
Portii: 12
Ingrediente:
Ingrediente negresă (tavă 30x20 cm):
  • 200 g faină
  • 200 g zahăr
  • 25 g cacao
  • O linguriță de praf de copt
  • O linguriță de bicarbonat
  • Un praf de sare
  • 75 g unt
  • 240 ml lapte
Ingrediente cremă de cocos:
  • 170 g crema de brânză
  • 80 ml smântână
  • 3 linguri de zahar pudra
  • Un plic de zahar Bourbon (o lingura de extract de vanilie)
  • 250g fulgi de cocos (cam 3 căni medii)
Ingrediente ganache de ciocolată:
  • 150 g ciocolata (75% cacao)
  • 150 ml smântână (35%)
  • 20 g unt

 

Se încălzește cuptorul la 180 de grade C și se pune hârtie de copt într-o tava 30×20 cm.

Eu de fiecare data când fac prăjituri cu cremă ganache, o prepar pe aceasta prima dată pentru că necesită timp să se răcească și să ajungă la textura densă de care avem nevoie pentru aceasta prăjitură. Smântâna se pune într-o cratiță mica și apoi la foc până ajunge la punctul de fierbere. Ciocolata se mărunțește bine și se pune într-un vas înalt, iar peste ea se toarnă smântână fierbinte. Se pune și cubul de unt și se lasă 2 minute, după care se amestecă încet cu o spatulă cu mișcări circulare până când devine o cremă lucioasă. Se lasă la răcit înainte de a fi folosită.

dsc_0071

Toate ingredientele de negresă se amestecă fără o ordine anume și se mixează bine.

Aluatul de pune în tava pregătită dinainte și se dă la cuptor cam 30 de minute. Dacă după 30 de minute, centrul prăjiturii e încă moale, se mai lasă la cuptor, dar nu mai mult de 10 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească înainte de a pune crema de cocos.

dsc_0041

Pentru crema de cocos se bate smântâna pana începe sa se îngroașe puțin (atenție ca ustensilele să fie reci) se adaugă zahăr și se amestecă încet. Se pune crema de brânza într-un vas adânc și se adaugă smântâna amestecând încet.

dsc_0049dsc_0054

La sfârșit se încorporează și fulgii de nuca de cocos.

dsc_0057

Peste negresa răcita se întinde crema de cocos…

dsc_0059dsc_0070

… și deasupra se toarnă ganache-ul de ciocolata pregătit anterior și răcit.

Negresa cu crema de cocos si ganache de ciocolata

Se lasă la frigider câteva ore înainte de a fi tăiată pentru a permite cremei și ganache-ului să se întărească.

Negresa cu crema de cocos si ganache de ciocolata

Sper sa va placa această rețetă, să o încercați și să îmi povestiți experienta. Până data viitoare vă doresc spor în toate, multa liniște și S-aveți poftă!

Dacă vă interesează și alte rețete de negresă vă recomand:

Negresă de post (prăjitura leneșului) – rețetă VIDEO

Negresă cu ganache de ciocolată


Lasă un răspuns

Rate this recipe: