Am făcut aceasta Prăjitură rapidă cu mere de foarte multe ori dar niciodată nu am reușit sa ii fac vre-o poza decentă pentru că a dispărut foarte repede din tavă. Este o prăjitură extrem de simpla pe care am făcut-o cu mere Granny Smith pentru că se țin foarte bine la copt (este genul de prăjitură unde bucățile de mar trebuie sa rămână întregi și crocante chiar și după copt). În trecut am încercat rețeta și cu mere românești dar bucățile de mar s-au dezintegrat și efectul nu a mai fost același.

Prăjitură simplă cu mere
     Aceasta rețetă a fost adaptata de pe un site foarte drag mie, Joy of Baking, de unde îmi găsesc adesea inspirația și pe care vi-l recomand cu căldura. Găsiți acolo atât rețete variate în format video cât și informații foarte detaliate mai ales pentru începători ca mine.


Prăjitură rapidă cu mere
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Ingrediente:
Ingrediente aluat:
  • 450-500 g mere Granny Smith
  • 2 linguri de zeama de lămâie
  • 200 g faina alba
  • 150 g zahar
  • un plic de praf de copt
  • o linguriță de scorțișoară măcinată
  • un praf de sare
  • 80 g unt
  • 2 oua mari
  • o lingura de extract de vanilie sau un plic de zahar vanilat Bourbon
  • 2 linguri de lapte
  • opțional: o mana de stafide și o mana de nuci tăiate mărunt
Ingrediente glazura:
  • 80 g de gem de caise (sau orice alt fel de gem acrișor)
  • o lingura de apa (opțional, dacă gemul este foarte concentrat)
  • topping opțional: iaurt grecesc și miere

 

Se încălzește cuptorul la 180 de grade C și se pune hârtie de copt într-o tava de 20×30 cm.

Merele se curăță de cotor și se taie în cubulețe, se pun într-un vas și se amestecă cu 2 linguri de zeamă de lămâie.

dsc_0180dsc_0184

Aluatul e foarte ușor de făcut, practic se amestecă toate ingredientele fără o ordine anume, fără pretenții, se adaugă nuci și stafide (dacă vă place o prăjitură mai consistenta).

dsc_0185

Se adaugă bucățelele de mere și se amestecă totul, se pune în tava deja pregătită și se dau la cuptor timp de 30-35 de minute (ar fi de preferat să verificați prăjitura după 25 de minute și să o încercați cu o scobitoare).

dsc_0189dsc_0192

Dacă trece testul scobitorii (eu folosesc un bețișor lung de frigăruie de fapt) se scoate de la cuptor și se lasă la răcit cam 15-20 de minute. Prăjitura se unge cu glazura de gem cât încă este caldă. Eu am servit-o cu iaurt grecesc și miere, mi s-a părut foarte potrivită combinația dar voi puteți sa o serviți cu orice altceva vă este pe plac.

Prăjitură simplă cu mere

Sper să vă placă aceasta rețetă de prăjitura rapidă cu mere, sper să o încercați și să îmi povestiți experiența. Până data viitoare vă doresc spor in toate și S-aveți pofta!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.