Prăjitură simplă cu mere

0
685

Am făcut aceasta Prăjitură simplă cu mere de foarte multe ori dar niciodată nu am reușit sa ii fac vre-o poza decenta pentru ca a dispărut foarte repede din tava. Este o prăjitură extrem de simpla pe care am făcut-o cu mere Granny Smith pentru ca se țin foarte bine la copt (este genul de prăjitură unde bucățile de mar trebuie sa rămână întregi și crocante char și după copt). În trecut am încercat rețeta și cu mere românești dar bucățile de mar s-au dezintegrat și efectul nu a mai fost același.

Prăjitură simplă cu mere
     Aceasta rețetă a fost adaptata de pe un site foarte drag mie, Joy of Baking, de unde îmi găsesc adesea inspirația și pe care vi-l recomand cu căldura. Găsiți acolo atât rețete variate în format video cat și informații foarte utile mai ales pentru începători ca mine.

Ingrediente aluat:

  • 450-500 g mere Granny Smith
  • 2 linguri de zeama de lămâie
  • 200 g faina alba
  • 150 g zahar
  • un plic de praf de copt
  • o linguriță de scorțișoară măcinată
  • un praf de sare
  • 80 g unt
  • 2 oua mari
  • o lingura de extract de vanilie sau un plic de zahar vanilat Bourbon
  • 2 linguri de lapte
  • opțional: o mana de stafide și o mana de nuci tăiate mărunt

Ingrediente glazura:

  • 80 g de gem de caise (sau orice alt fel de gem acrișor)
  • o lingura de apa (opțional, dacă gemul este foarte concentrat)
  • topping opțional: iaurt grecesc și miere

Se încălzește cuptorul la 180 de grade C și se pune hârtie de copt într-o tava de 20×20 cm.

Merele se curata de cotor și se taie în cubulețe, se pun într-un vas și se amesteca cu 2 linguri de zeama de lămâie.

dsc_0180

dsc_0184

Aluatul e foarte ușor de făcut, practic se amesteca toate ingredientele fără o ordine anume, fără pretenții, se amesteca cu nuci și stafide (dacă va place o prăjitură mai consistenta).

dsc_0185

Se adaugă bucățelele de mere și se amesteca totul, se pune în tava deja pregătită și se dau la cuptor timp de 35 de minute.

dsc_0189

dsc_0192

La scurgerea timpului se încearcă prăjitura cu o scobitoare și dacă nu rămân resturi de aluat pe scobitoare se scoate de la cuptor și se lasă la răcit cam 15-20 de minute. Prăjitura se unge cu glazura de gem cat încă este calda. Eu am servit-o cu iaurt grecesc și miere, mi s-a părut foarte potrivita combinația.

Prăjitură simplă cu mere

Sper sa va placa aceasta rețeta, sa o încercați și sa îmi povestiți experiența. Pana data viitoare va doresc S-aveți pofta!


LĂSAȚI UN MESAJ