Acasă Rețete video Fulgi de ovăz cu măr (pentru bebeluși de peste 8 luni) – rețetă VIDEO

Fulgi de ovăz cu măr (pentru bebeluși de peste 8 luni) – rețetă VIDEO

0
Fulgi de ovăz cu măr (pentru bebeluși de peste 8 luni) – rețetă VIDEO

Bebe Carla creste mare și pofticioasă, iar azi am descoperit o nouă gustare sănătoasa fără sare sau zahăr, doar cu fulgi de ovăz, lapte și măr. Acești fulgi de ovăz cu măr sunt perfecți pentru acea perioadă a diversificării când bebe are deja câțiva dințisori și începe să ii pună la lucru. Acest terci de ovăz este foarte moale dar are destulă textură astfel încât să îl provoace pe bebe să mestece.

La noi în familie terciul de ovăz sau cum îi spun englezii “porridge” este nelipsit la mic dejunurile de week-end când avem timp să îl fierbem la foc mic (în lapte sau doar cu apă) si să îl garnisim cu diverse sortimente de alune (alune de pădure, nuci sau caju) măcinate sau tăiate bucăți mari sau cu fructe proaspete (banana e nelipsită, felii de mandarină sau portocală, măr dulce, afine sau zmeură, atunci când sunt în sezon), sau cu fructe uscate (stafide sau merișoare) și neapărat să îl îndulcim cu un pic cu miere.

Fulgi de ovaz cu mar (pentru bebelusi de la 8 luni)

Pentru un gust dulceag am folosit o jumătate de măr golden, care a fost foarte copt și dulce, pe care l-am dat prin răzătoarea fina, dar dacă bebelușului vostru ii place să ronțăie, puteți sa îl tăiați cubulețe mici și să îl lăsați un pic mai mult la foc, astfel încât bebe să aibă ocazia să experimenteze.

Fulgi de ovaz cu mar (pentru bebelusi de la 8 luni)

Fulgi de ovăz cu măr (pentru bebeluși de peste 8 luni) - rețetă VIDEO
 
Gatit si prezentat de:
Ingrediente:
  • 20g fulgi de ovăz
  • 150ml lapte
  • jumătate de măr golden (decojit și ras fin)
  • un vârf de linguriță de scorțișoară (opțional)
Instructiuni
  1. Am pus laptele cu fulgii de ovăz într-o crăticioară antiaderentă, la foc mic până când fulgii au început să se umfle (cam 5 minute) amestecând încontinuu pentru a nu se lipi.
  2. Am curățat jumătatea de măr de coajă și cotor și am dat-o prin răzătoarea fină.
  3. Am pus mărul ras peste terciul de ovăz și am amestecat bine pentru încă 2-3 minute.
  4. Dacă vi se pare că terciul este prea gros și bebe nu știe încă să mestece (deși fulgii de ovăz se fierb foarte bine și nu are cum să se înece) puteți să mai adăugați lapte și puteți băga totul la blender.
  5. La final am adăugat un praf mic de scorțișoară, dar e opțional.

Sper să vă placă propunerea mea și sper ca bebelușul vostru să crească sănătos, pofticios și năzdravan. Până la următoarea rețetă vă doresc să aveți spor în toate, multă liniște și S-aveți poftă!

Fulgi de ovăz cu măr (pentru bebeluși de peste 8 luni)


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.