Fursecuri cu cartof dulce (pentru bebeluși peste 8 luni) – rețetă VIDEO


Am început să caut cu disperare rețete pentru bebeluși, o gustare care trebuie să fie și sănătoasă, și potrivită pentru vârsta ei (a Carlei, bebelusa mea de 8 luni) ceva de ronțăit, de gustat, de experimentat… deja mă simt epuizata de atâtea căutări și încercări, deja mesele ei îmi ocupă cel mai mult timp, care oricum e foarte puțin… prea puține ore în zi/și în noapte. Si în căutările mele am dat peste o rețetă de Fursecuri cu cartof dulce (simplu: cartof dulce, faina și unt), potrivita pentru bebei mici, la care am mai adăugat eu gălbenuș de ou (pentru că nu as vrea să pun încă afânători sau agenți de creștere… încă), un pic de suc de portocala (era mai bine coaja de portocala, dar mi-e teama de chimicalele cu care le stropesc) și scorțișoară ca să începem în forță experimentele gustative.

Fursecuri cu cartof dulce

Acest fursec nu este fraged, ci mai degrabă crocant și potrivit pentru bebeluși care au deja câțiva dințisori (precum Carla mea), dar rețeta poate fi adaptată, folosind doar 150 g de cartof dulce, 150 g de făină și 70 g de unt (și un pic de scorțișoară, merge perfect cu dulceața cartofului), rezultatul e un fursec un strop mai moale.

Lui bebe Carla i-au plăcut fursecurile rățușcă, asemeni și surioarei ei mai mari care i-a înfulecat cu iaurt. Ce-i drept, deși nu am pus deloc zahăr, sunt destul de dulci și scorțișoara le dă și un parfum aparte.

Fursecuri cu cartof dulce

Pentru modul de preparare v-am pregătit un video demonstrativ și dacă vă place urmăriți-mă pe YouTube pe noul meu canal Dulcinele.

 

 


Fursecuri cu cartof dulce (pentru bebeluși peste 8 luni) - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 36
Ingrediente:
  • 250g cartof dulce copt la abur (sau fiert)
  • 250g făină + 50g pentru întins
  • 75g unt (eu am folosit de capră)
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri de suc de portocale
  • un vârf de linguriță de scorțișoară (optional)
  • putină sare (optional)
Instructiuni
  1. Se încălzește cuptorul la 170 de grade C și se pregătește o tavă de aragaz cu hârtie de copt.
  2. Cartoful dulce se curăță de coajă și se taie în felii (de grosimea degetului arătător) și se pun la steamer sau la fiert într-o crăticioară cu puțină apă (cât să-i acopere). Când s-au înmuiat bine, rondelele se scot pe o farfurioară și se lasă să se răcească înainte de a le folosi în aluat.
  3. Făina cernută se amestecă împreună cu cele 2 gălbenușuri, untul de capră (eu asta am avut, pentru că bebe Carla are o intoleranță la proteina din lapte de vacă, dar voi puteți folosi și de vacă). Se amesteca până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă cartoful dulce răcit și pasat în care eu am adăugat un pic de scorțișoară și un praf de sare (ambele sunt opționale, dacă nu vreți să le adăugați în dieta micuțului) și 2 linguri de suc de portocale.
  4. Aluatul obținut, care este destul de moale și lipicios, se pune pe o suprafață de lucru pudrată cu făină și se frământă puțin cât să se lege (atenție, este foarte lipicios, dar încercați să nu folosiți prea multa făină).
  5. Când aluatul devine un pic elastic se întinde cu ajutorul unui sucitor (dar e atât de ușor modelabil, că se poate întinde și cu mâna) într-o foaie nu foarte subțire și se decupează cu orice forma aveți la îndemână .
  6. Formele de fursec se introduc la cuptor timp de 12-13 minute (sau chiar 15, depinde de cât de gros este fursecul). Când se rumenește ușor la suprafață și pe margini, înseamnă că e gata.

 

Sper că v-a plăcut propunerea mea și până data viitoare să aveți spor în toate, multa liniște și S-aveți pofta!

Fursecuri cu cartof dulce


Lasă un răspuns

Rate this recipe: