Acasă Rețete video Prăjitură Tiramisu cu pișcoturi de casă – rețetă VIDEO

Prăjitură Tiramisu cu pișcoturi de casă – rețetă VIDEO

0
Prăjitură Tiramisu cu pișcoturi de casă – rețetă VIDEO

Dacă tot am făcut pișcoturi, era și păcat să nu îmi îndulcesc familia și prietenii cu o delicioasă prăjitură Tiramisu cu pișcoturi de casă, cu cremă densă de mascarpone și gust bogat de vanilie. Este un desert simplu pe care l-am mai reprodus pe blog sub forma de desert la pahar (Tiramisu cu căpșuni la pahar) și sub forma de tort (Tort Tiramisu) și cred că îl voi mai face de 100 de ori sub diverse alte forme și cu multe alte ingrediente adăugate.

 

Prăjitură Tiramisu cu pișcoturi de casa

Pentru că am o mică obsesie cu alimentele sensibile netratate termic, eu NU am folosit gălbenușuri crude cum am văzut zeci de rețete pe www, ci am făcut o cremă de patiserie foarte fină pe care am gătit-o la foc mic, de asemenea am folosit ouă de țară de aceea crema a avut o superbă culoare galben intens.

Am folosit cafea tare și nu am mai adăugat alte arome (deși un strop de rom nu ar fi stricat), dacă plănuiți să le dați și copiilor, mai bine folosiți cafea decofeinizată (altfel o sa ii dezlipiți de pe pereți). Ciocolata rasa e opțională dar aduce un plus de gust în ansamblul prăjiturii, de preferat ciocolată amăruie (merge foarte bine cu gustul amărui al cafelei și echilibrează un pic din dulceața cremei), însa eu am folosit ciocolată cu lapte, pentru că soțul meu face nazuri la ciocolată amăruie.

Prăjitură Tiramisu cu pișcoturi de casa

Prăjitură Tiramisu cu pișcoturi de casa - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 8
Ingrediente:
Ingrediente
  • 400 + 50 ml lapte 3,5% grăsime
  • o păstaie de vanilie
  • 6 gălbenușuri
  • 3 linguri de amidon
  • 50g de unt
  • 500g brânză mascarpone
  • 2 căni de cafea tare
  • 30g ciocolată cu lapte sau amăruie (opțional)
  • 2 linguri de cacao
  • 30-35 de pișcoturi
Instructiuni
Crema cu mascarpone
  1. Am pus la foc mic, într-o crăticioară antiaderentă, 400 ml de lapte (3.5% grăsime) și păstaia tăiata pe jumătate și semințele. Am adăugat în lapte și zahărul și am amestecat.
  2. Într-un vas adânc am mixat gălbenușurile și peste ele, amestecând încontinuu, am turnat încet laptele fierbinte (din care am scos anterior jumătățile de păstaie).
  3. Mixul de gălbenuș cu lapte l-am pus înapoi in crăticioară și la foc mic amestecând încontinuu.
  4. Într-un vas separat am amestecat amidonul cu restul de 50 ml de lapte până când nu s-au mai văzut cocoloașe și l-am adăugat în cremă.
  5. Am lăsat crema pe foc mic până când a început să se lege (cam 5-7 minute). Când s-a închegat bine am luat crema de pe foc și am transferat-o în bolul mixerului.
  6. Am mixat crema fierbinte (la turație mica) cât să se răcească puțin și am adăugat untul cubulețe.
  7. Am acoperit crema cu folie alimentară (am pus folia fix pe suprafața cremei pentru a nu face condens și nici crustă) și se lasă să se răcească pana ajunge la temperatura camerei (a durat câteva ore bune, dar dacă vă grăbiți puteți să o puneți o oră la frigider).
  8. Când crema s-a răcit se bagă din nou la mixer și se adaugă treptat brânza mascarpone amestecând bine după fiecare tranșă.
Asamblare
  1. Pentru asamblare am pregătit o formă de chec pe care am pus folie alimentară, 20-25 de pișcoturi de casă, 2 căni de cafea tare (de preferat espresso), ciocolată rasă (opțional).
  2. In tava de chec am pus un strat mic de cremă pe care l-am întins bine, după care am început să așez un strat de pișcoturi îmbibate în cafea, peste care am pus un strat generos de cremă, apoi am ras ciocolată.
  3. A urmat încă un strat de pișcoturi îmbibate în cafea, alt strat de cremă, apoi ciocolată rasă și la sfârșit am pus un ultim strat de pișcoturi îmbibate în cafea.
  4. Am acoperit prăjitura cu excesul de folie și am dat-o la rece peste noapte.
  5. A doua zi am dat jos folia de deasupra, am pudrat cu cacao și am răsturnat prăjitura cu grijă pe un platou. Am dat jos și restul de folie și am pudrat prăjitura cu cacao din abundenta.

 

Prăjitură Tiramisu cu pișcoturi de casa

Prăjitură Tiramisu cu pișcoturi de casa

Sper că v-a plăcut propunerea mea și sper că veți încerca și voi această delicioasă prăjitură Tiramisu cu pișcoturi de casă, dacă aveți întrebări sau nelămuriri lăsați-mi un mesaj, voi încerca să vă răspund cât de repede pot. Până la următoarea rețetă dulce vă doresc să aveți spor în toate, multa liniște și S-aveți poftă!

Prăjitură Tiramisu cu pișcoturi de casa


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.