Acasă Rețete video Primul pas spre cupcake – Brioșe simple de vanilie (rețetă VIDEO)

Primul pas spre cupcake – Brioșe simple de vanilie (rețetă VIDEO)

0
Primul pas spre cupcake – Brioșe simple de vanilie (rețetă VIDEO)
Rețetă simplă de brioșe

Îmi doresc de foarte mult timp să fac cupcake, de-acelea colorate și pufoase, din brioșă simplă de vanilie cu cremă densă și bogată și musai cu sprinkles colorați deasupra dar de fiecare data când am încercat m-am înecat la primul pas și cel mai important: brioșa simplă. Așa că am decis să testez câteva rețete populare de brioșă de pe www și să mă lămuresc care e cea mai potrivită pentru cupcake-ul visurilor mele.

Am încercat prima dată o rețetă pe baza de unt, muuuult unt, care a făcut furori (soțul meu a fost foarte incantat pentru că semăna la gust cu madlena din comerț), dar evident că nu a primit votul meu de încredere (mi s-a părut cam grețoasă… și cum plănuiam să fac crema tot pe baza de unt, mi-a fost teamă că va fi cu totul, o prăjitură prea grețoasă), așa că am mai încercat și testat și altele.

Brioșe simple de vanilie

Rețeta pe care v-o prezint aici este și ea tot pe baza de unt dar mai conține și lapte, ceea ce mai taie din grăsimi și ii oferă o textură și densitate potrivite pentru ce mi-am propus. Eu nu am mai adăugat nici o aromă (în afara de clasică vanilie) pentru că am vrut sa fie o rețetă de bază, la care se poate adăuga ulterior orice aromă: lămâie, portocală, scorțișoară, fulgi de ciocolată, fructe de pădure, exotice sau de orice fel.Brioșe simple de vanilie

Din păcate nu am mai apucat sa testez nici o cremă pentru că brioșele s-au mâncat imediat așa că voi reveni cât de curând cu o cremă ideală pentru cupcake… voi testa rețete, voi alege una care să funcționeze și care să fie ușor de realizat pentru oricine.

Brioșe simple de vanilie

Primul pas spre cupcake - Brioșe simple de vanilie
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 12
Ingrediente:
  • 260g făină
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • jumătate de linguriță de sare
  • un plic de zahăr vanilat bourbon
  • 125ml lapte
  • 110g unt
  • 150g zahăr granulat
  • 2 oua mari
Instructiuni
  1. Se dă drumul la cuptor la 170 de grade C și se pregătește o tavă de copt cu 12 forme de brioșe
  2. Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până când devin o cremă spumoasă (minim 5 minute)
  3. Intre timp făina se amestecă cu praful de copt și sare
  4. Se adaugă ouăle unul câte unul mixând bine după fiecare ou până când se incorporează. Nu vă faceți probleme dacă la acest punct aluatul pare tăiat, odată adăugată făina, textura aluatului se va schimba și va deveni foarte cremos.
  5. Se adaugă vanilia și se amestecă
  6. Cu mixerul pornit se adaugă făina în 3 etape alternând cu laptele
  7. Cu o lingură sau cu o cupă pentru înghețată, se pune aluatul în formele de brioșă. Se umplu formele până sus (dacă nu folosiți cremă) sau doar o treime (dacă vreți să le decorați și cu cremă)
  8. Se dau la cuptor pentru 20-25 de minute. Se încearcă o brioșă cu o scobitoare și dacă iese curată se oprește focul și se mai lasă 5 minute în cuptorul oprit.

După cum vedeți aceasta e o rețetă foarte simplă pe care sper să o încercați și voi și să îmi spuneți neapărat cum vi s-a părut. Până la următoarea rețetă dulce vă doresc spor în tot ceea ce vă propuneți, multă liniște și S-aveți poftă!

Brioșe simple de vanilie

Brioșe simple de vanilie


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rate this recipe:  

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.