Fursecuri cu ciocolată - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 32
Ingrediente:
Ingrediente fursecuri (32 buc.)
  • 1 ou mic
  • 130 ml ulei
  • 65 g zahăr pudră vanilat
  • 130 g făină
  • un praf de sare
Ingrediente cremă de ciocolată
  • 170 g ciocolată
  • 200 ml smântână lichidă (32% grăsime)
Instructiuni
Fursecuri
  1. Se încălzește cuptorul la 170 grade C și se pregătește o tavă de 30x20 cm cu hârtie de copt.
  2. Într-un vas se amestecă un ou mic, cu ulei și zahăr pudră vanilat, până capătă o consistentă cremoasă (1-2 minute).
  3. Se adaugă făina și un praf de sare și se amestecă până când se formează un aluat dens și nisipos, ca o pastă de modelat.
  4. Se formează cu mâna biluțe de dimensiunea unor nuci. Aluatul ajunge pentru 32 de bucăți.
  5. Biluțele se dau la cuptor cam 8 minute, până când încep să se rumenească foarte ușor pe margini.
Crema de ciocolată
  1. Se pune la încălzit smântâna până ajunge la punctul de fierbere și se stinge focul.
  2. Ciocolata se mărunțește cu un cuțit (sau la robot, dacă aveți), se pune într-un vas peste care se toarnă smântâna fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă câteva minute pentru a permite ciocolatei să se topească.
  3. Se amestecă apoi ciocolata rapid cu o lingură până când începe să se formeze o cremă fină și lucioasă de ciocolată.
  4. Se poate folosi imediat ca glazură pentru fursecuri sau se poate pune la frigider pentru cel puțin o oră pentru a-i permite să se întărească.
  5. Cu ajutorul unui poș cu dui sau pur și simplu cu o linguriță, se pune crema pe jumătate din fursecuri și se acoperă cu cealaltă jumătate. Pentru cantitatea de crema din această rețetă e nevoie de 2 tăvi de fursecuri.
  6. Se lasă câteva ore pentru a se fragezi și se pot păstra la rece pana la 3 zile.
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/04/fursecuri-cu-ciocolata-reteta-video/