Brioșe cu banane și cremă de ciocolată - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 12
Ingrediente:
  • 4 banane medii foarte coapte
  • 1 ou mare
  • 60ml ulei
  • 100g zahăr alb granulat
  • 100g zahăr brun
  • 250g făină
  • o linguriță de bicarbonat
  • o linguriță de praf de copt
  • un vârf de linguriță de sare
  • un plic de zahar vanilat bourbon
  • 50g nuci măcinate
  • crema de ciocolata (tartinabilă)
Instructiuni
  1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade C. Se pun cupe de hârtie într-o formă de copt de 12 brioșe.
  2. Bananele se pasează bine, se adaugă oul bătut puțin înainte, uleiul și cele 2 tipuri de zahăr, plus zahărul vanilat. Se amestecă pană se omogenizează ingredientele.
  3. Făina cernută se amestecă cu sare, bicarbonat și praf de copt, apoi se adaugă peste amestecul de banane. Se amestecă puțin, doar să se incorporeze făina și să nu fie cocoloașe.
  4. La sfârșit se adaugă nucile și se mai amestecă puțin.
  5. Se pune aluatul în formele de brioșă folosind fie o cupă pentru înghețată (cum am făcut eu) sau, pur și simplu cu o lingură, având grijă să distribuiți aluatul în mod egal în toate cele 12 forme.
  6. Se adaugă în fiecare cupă cate o linguriță de cremă de ciocolată (de-aceea tartinabilă, cu alune sau simplă sau de orice fel vă place).
  7. Cu un bețișor de frigăruie sau cu o scobitoare, se întinde crema de ciocolată prin aluat.
  8. Se dau la cuptor pentru 15 minute, după care se scot din cuptor și se lasă să se răcească complet (nu e nevoie să le scoateți din forma sau sa dați jos hârtia).
  9. Se pot păstra la temperatura camerei pentru câteva zile, dar nu aș putea să vă zic pentru câte zile pentru că la mine nu au rezistat nici până a doua zi.
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/05/briose-cu-banane-si-crema-de-ciocolata-reteta-video/