Primul pas spre cupcake - Brioșe simple de vanilie
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 12
Ingrediente:
  • 260g făină
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • jumătate de linguriță de sare
  • un plic de zahăr vanilat bourbon
  • 125ml lapte
  • 110g unt
  • 150g zahăr granulat
  • 2 oua mari
Instructiuni
  1. Se dă drumul la cuptor la 170 de grade C și se pregătește o tavă de copt cu 12 forme de brioșe
  2. Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până când devin o cremă spumoasă (minim 5 minute)
  3. Intre timp făina se amestecă cu praful de copt și sare
  4. Se adaugă ouăle unul câte unul mixând bine după fiecare ou până când se incorporează. Nu vă faceți probleme dacă la acest punct aluatul pare tăiat, odată adăugată făina, textura aluatului se va schimba și va deveni foarte cremos.
  5. Se adaugă vanilia și se amestecă
  6. Cu mixerul pornit se adaugă făina în 3 etape alternând cu laptele
  7. Cu o lingură sau cu o cupă pentru înghețată, se pune aluatul în formele de brioșă. Se umplu formele până sus (dacă nu folosiți cremă) sau doar o treime (dacă vreți să le decorați și cu cremă)
  8. Se dau la cuptor pentru 20-25 de minute. Se încearcă o brioșă cu o scobitoare și dacă iese curată se oprește focul și se mai lasă 5 minute în cuptorul oprit.
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/05/primul-pas-spre-cupcake-briose-simple-de-vanilie-reteta-video/