Fursecuri spritate - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 24
Ingrediente:
 • 225g unt moale (82% grăsime)
 • 85g zahăr pudră
 • 250g făină
 • 2 plicuri de zahăr vanilat
 • un praf de sare
 • Crema simpla de vanilie
Instructiuni
 1. Am dat drumul la cuptor la 170 de grade C și am pregătit o tavă peste care am pus hârtie de copt.
 2. Am amestecat untul cu zahărul pudră până când a devenit cremos.
 3. După un timp am adăugat zahărul vanilat și oul și am amestecat bine. Dacă începe să aibă aspect de cremă tăiată, nu vă faceți probleme, își revine odată ce adăugați făina (aceasta se întâmplă probabil din cauza untului, care are zer, de aceea vă recomand mereu să folosiți unt de bună calitate cu 82% grăsime).
 4. Am adăugat făina treptat (nu uitați sa puneți un praf de sare în făină) și am amestecat.
 5. La sfârșit am pus câteva picături de colorant (aceasta etapa e opțională) și am amestecat până când tot aluatul a avut o culoare uniformă.
 6. Am pus o cantitate mică de aluat într-un poș de unică folosință (pentru a forma trandafirii aceia bine definiți trebuie să țineți câteva secunde mâna pe poș pentru ca aluatul să fie cât mai fluid și ușor de lucrat cu el).
 7. Se formează fursecuri pe tava de copt (eu am făcut cate 12 pe tava) și se da la cuptor pentru 7-8 minute. Timpul e estimativ pentru ca fiecare cuptor e cu specificul lui (eu am un cuptor electric și am folosit funcția convecție cu ventilație) așa că stați cu ochii pe tavă pentru că s-ar putea ca timpul să difere de la un cuptor la altul.
 8. Am lăsat fursecurile să se răcească și le-am lipit intre ele (în funcție de mărime) cu crema de vanilie (rețeta o găsiți aici)
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/07/fursecuri-spritate-reteta-video/