Tarta cremoasa cu vișine
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 8
Ingrediente:
Ingrediente tartă
  • 250g făină
  • 180g unt rece
  • 1 gălbenuș
  • 25g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 15ml vodca (sau lapte)
  • vanilie
Ingrediente cremă
  • 3 ouă
  • 100g zahăr
  • 45g făină
  • o lingură de amidon
  • 200g smântână lichidă (20% grăsime)
  • 200g iaurt grecesc (5% grăsime)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 450g vișine fără sâmburi
  • 40g zahăr
  • 2 linguri de amidon
  • zahăr pudră (înainte de a fi servită)
Instructiuni
In primă fază am pregătit aluatul pentru crustă.
  1. Am amestecat făina cu sare și untul rece tăiat cubulețe. Am fărâmițat untul cu făina până când s-a transformat într-un aluat sfărâmicios (ar fi de preferat să mai rămână și bucăți întregi de unt) .
  2. Am adăugat zahăr pudră, zahăr vanilat, un gălbenuș și vodca (puteți să înlocuiți cu lapte, aceeași cantitate).
  3. Am frământat până când s-a format un aluat compact și omogen, care se dezlipește de pe pereții vasului.
  4. Am pus aluatul în folie și l-am dat la rece pentru o oră.
  5. Intre timp am pus vișinele la foc mic împreună cu zahărul și o lingură de amidon.
  6. După ce au dat în clocot, le-am scurs și le-am lăsat deoparte să se răcească.
  7. Când s-a scurs ora, am dat drumul la cuptor la 170 de grade C, am scos aluatul din frigider și l-am întins intr-o foaie destul de subțire, aproximativ 25 cm în diametru (cât să acopere fundul și pereții tăvii de copt).
  8. Am înțepat aluatul cu o furculiță pentru a nu se umfla în timpul coacerii și l-am acoperit cu hârtie de copt. Deasupra am pus fasole uscată pe post de greutate (aluatul nu trebuie sa se umfle).
  9. Am dat tarta la cuptor pentru 15 minute, apoi am scos greutățile și hârtia de copt și am mai dat-o o dată la cuptor pentru încă 10 minute.
Cât timp se coace crusta am pregătit crema.
  1. Cele 3 oua le-am bătut bine cu zahăr și zahăr vanilat, am adăugat amidon și făină , apoi am amestecat bine, să nu rămână cocoloașe.
  2. Am adăugat smântână lichidă și iaurt grecesc, am amestecat bine și... crema e gata!
Asamblare și coacere
  1. Vișinele scurse le-am amestecat cu încă o lingură de amidon și le-am pus peste crusta coaptă.
  2. Apoi am adăugat peste vișine crema cu iaurt, iar pe deasupra am stropit cu siropul de la vișine.
  3. Am dat tarta la cuptor, la 150 de grade C pentru 30 de minute, apoi am ridicat temperatura la 180 de grade pentru încă 8-10 minute.
  4. Tarta de servește rece și pudrată cu zahăr vanilat. Se poate păstra în frigider până la 4 zile.
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/07/tarta-cremoasa-cu-visine-reteta-video/