Cornet pentru înghețată - rețetă video
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 10
Ingrediente:
 • 2 albușuri
 • 100g zahar
 • 2 linguri de unt topit
 • vanilie
 • 1-2 linguri de apa
 • 70g faina
 • un praf de sare
Instructiuni
 1. Mai întâi am încălzit cuptorul la 170 de grade.
 2. Am amestecat cele 2 albușuri cu zahăr până când s-au topit granulele de zahăr (nu trebuie să fie bătute spumă tare ca la bezea).
 3. Am adăugat untul topit și răcit, 2 linguri de apă, un plic de zahăr vanilat, un praf de sare și făină apoi am amestecat bine (atenție să nu fie cocoloașe). Aluatul rezultat trebuie să fie fluid precum cel de clătite.
 4. Într-o tavă am pus o foaie de silicon peste care am desenat cu aluat 2 cercuri subțiri (câte o lingură și jumătate de aluat e suficient pentru fiecare cornet). Atenție: aluatul trebuie întins bine, trebuie să fie subțire și uniform.
 5. Se dă la cuptor pentru 7-8 minute sau pana când marginile sunt rumenite iar suprafața nu mai e umedă (timpul poate varia 1 sau 2 minute în funcție de tipul de cuptor). S-ar putea ca prima tura de cornete să nu iasă bine, să se lipească de foaia de silicon dar nu vă faceți probleme, sigur de la tura a doua vor ieși foarte bine, pentru că atât tava cât și foaia de silicon vor fi la temperatura potrivită.
 6. In timp ce se coace prima tavă am făcut o formă din folie de aluminiu pentru a mă ajuta la modelarea cornetului (dacă aveți forme speciale de cornet ar fi ideal, dar nu e musai).
 7. După ce s-au copt, foile de aluat se dezlipesc cu grijă de pe foaia de silicon cu ajutorul unei spatule sau un cuțit și se mulează pe forma de aluminiu anterior creată. Atenție: foile de aluat sunt foarte fierbinți și trebuie lucrat repede pentru că se întăresc foarte repede. Dacă a doua foaie s-a întărit în timp se o lucrați pe prima, nu va faceți griji, trebuie doar băgată încă un minut la cuptor și apoi poate fi ușor modelată.
 8. Cu acest aluat am creat 10 cornete (dacă le faceți mai micuțe pot ieși mai multe) pe care le-am devorat cu înghețată făcută în casă.
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/07/cornet-pentru-inghetata-reteta-video/