Tort cu flori de ciocolată
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 8-10
Ingrediente:
Ingrediente blat (tava 20*30 cm):
  • 250 ml apa călduță
  • 150 g zahar granulat
  • 100 g zahar brun (sau chiar brut, nerafinat, are un gust mai intens)
  • 2 oua
  • 120 g unt
  • 20 g cacao
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 200 g faina
  • ¾ plic de praf de copt
  • un praf de sare
Ingrediente crema de ciocolata albă:
  • 180 g ciocolata alba de buna calitate (nu folosiți ciocolata de menaj... sfatul acesta e din experiența și eșecurile mele)
  • 70 ml cafea neagra tare
  • 200 ml smântână grasa pentru frișcă (35% grăsime)
Ingrediente sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 lingura de extract natural de vanilie
Ingrediente decor:
  • 350-400 g ciocolata alba pentru a îmbrăca tortul
  • 200-300 g ciocolata alba pentru petale decor și floare
  • 150 g ciocolata neagra pentru cea de-a doua floare
  • 250 g coacăze roșii pentru decor
Instructiuni
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2014/02/reteta-tort-cu-ciocolata/