Prăjitură cu prune și migdale - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 6-8
Ingrediente:
Pentru aluat
  • 130g făină de grâu
  • 65g făină de migdale
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe de praf de copt (10g)
  • un ou mare
  • 125ml ulei de floarea soarelui
  • 125ml lapte (3,5% grăsime)
  • 200g zahăr granulat
  • un plic de zahar vanilat
Pentru topping
  • 40g unt (80% grăsime, la temperatura camerei)
  • 2 linguri de zahar
  • 40g fulgi de migdale
  • aprox. 15 prune coapte
Instructiuni
  1. Prima dată am dat drumul la cuptor la 170 de grade C și am uns cu unt o tavă de copt rotundă cu margini detașabile de 22 cm în diametru.
  2. Am amestecat făina de grâu cu făina de migdale, sare și praf de copt.
  3. Separat am amestecat oul cu ulei, lapte, zahăr și zahăr vanilat și le-am mixat bine până când s-a topit zahărul.
  4. Am adăugat amestecul de făină și am amestecat încet până s-a format un aluat fluid.
  5. Am turnat aluatul în forma de copt.
  6. Prunele le-am spălat bine le-am șters de apă și le-am tăiat pe jumătate, apoi am scos sâmburii.
  7. Am așezat peste aluat jumătățile de prună cu partea tăiată în sus.
  8. Am pus toppingul de migdale peste prune.
  9. Am dat prăjitura la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/09/prajitura-cu-prune-si-migdale-reteta-video/