Macarons cu zmeură - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 24
Ingrediente:
Pentru macarons (48 fursecuri):
  • 65g făină de migdale
  • 135g zahăr pudră
  • 2 albușuri (65g)
  • 80g zahăr granulat
  • un praf de sare
  • puțin oțet
  • colorant alimentar (opțional)
Pentru cremă cu zmeură
  • 200g zmeură
  • o lingură de amidon
  • 100g unt (80% grăsime)
  • 130g zahăr pudră
Instructiuni
Pregătim fursecurile:
  1. Am măcinat și dat prin sita fină migdalele cu zahărul până când am obținut o pulbere fină.
  2. Albușurile la temperatura camerei le-am mixat 2-3 minute împreună cu un pic de oțet și sare, după care am adăugat zahărul.
  3. In aceasta etapă am adăugat câteva picături de colorant alimentar gel. Ajustați cantitatea de colorant în funcție de cât de intensă vreți să iasă culoarea și țineți cont că după ce ies de la cuptor vor fi o nuanță mai deschisă decât cea care o aveau înainte de coacere.
  4. Am adăugat amestecul de făină și am amestecat cu mișcări circulare până când aluatul curge precum lava (trebuie să fie destul de fluid dar să nu curgă precum aluatul de chec).
  5. Am transferat aluatul într-un poș cu dui rotund și am format bănuți de aluat pe o foaie de silicon specială pentru macarons (am mai încercat cu alte ocazii să fac pe hârtie de copt și s-a lăsat cu dezastru, așa că am trecut la varianta mai sigura 2.0 😁).
  6. Cu acest aluat mi-au ieșit 48 de fursecuri.
  7. Am bătut tava de masă de câteva ori pentru a ieși la suprafață toate bulele de aer din fursecuri.
  8. Am lăsat tava pe masa cam o oră pentru ca fursecurile să se usuce la suprafață.
  9. După ce s-au uscat, am dat tava la cuptorul preîncălzit la 160-170 de grade (ventilație) timp de 8-10 minute.
  10. După ce s-au copt, fursecurile se lasă 2-3 minute în tavă (sunt încă foarte moi și s-ar putea rupe dacă îi scoateți imediat), apoi se transfera pe un grătar pentru a se raci complet.
Pregătim crema:
  1. Am pus la foc mic într-o crăticioară, zmeură și am lăsat-o până când s-a evaporat o parte din suc (aproximativ 10 min.)
  2. Am adăugat amidonul și am amestecat, apoi am strecurat semințele printr-o sita (puteți să săriți peste această etapă dacă nu vă pasă de semințe). Am lăsat zmeura să se răcească înainte de a o încorpora în unt.
  3. Untul la temperatura camerei l-am mixat cu zahăr pudră până când și-a dublat volumul, apoi am adăugat zmeura răcită.
  4. Am transferat crema obținută într-un poș cu dui în formă de stea (sau rotund).
  5. Am pus crema pe jumătate din fursecuri și le-am lipit cu cealaltă jumătate.
  6. Macarons rezistă 2-3 zile la temperatura camerei, până la 5 zile în frigider și până la 3 luni în congelator.
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/12/macarons-cu-zmeura-reteta-video/