Prăjitură italiană cu mascarpone și mere - rețetă VIDEO
 
Timp de pregatire
Timp de gatire
Timp total
 
Gatit si prezentat de:
Portii: 8-10
Ingrediente:
  • 4 ouă (la temperatura camerei)
  • 200g zahăr granulat + 2 linguri extra
  • 250g brânză mascarpone
  • 12g praf de copt
  • un praf de sare
  • 300g făină
  • jumătate de linguriță de scorțișoară
  • 5-6 mere românești (Gala sau Florina sau orice alt soi dulce)
  • zahar pudra (pentru decor)
Instructiuni
  1. Am dat drumul la cuptor la 170 de grade C (funcția ventilație) și am pus hârtie de copt pe fundul unei forme de copt rotundă cu margini detașabile cu diametrul de 22 cm.
  2. Am curățat de coaja și cotor 5-6 mere românești (Gala sau Florina sau orice alt soi dulce).
  3. Am mixat bine cele 4 ouă cu zahăr, apoi am amestecat bine și brânza mascarpone.
  4. Am adăugat o parte din făină, sare și praf de copt. După ce am amestecat am adăugat și restul de făină și am amestecat iar.
  5. Am tăiat cubulețe mici 2 mere apoi le-am adăugat în aluat.
  6. Am adăugat și scorțișoara și am amestecat iar.
  7. Am pus aluatul în tavă.
  8. Restul de mere (3-4 bucăți) le-am tăiat felii subțiri și le-am așezat deasupra prăjiturii în formă concentrica.
  9. Am presărat zahăr granulat peste prăjitură și am dat-o la cuptor pentru 45 de minute.
  10. La scurgerea timpului am verificat prăjitura dacă trece testul scobitorii, apoi am scos-o și am lăsat-o să se răcească.
  11. Înainte de servire am pudrat-o cu zahar.
Recipe by Dulcinele at http://dulcinele.ro/2018/10/prajitura-italiana-cu-mascarpone-si-mere-reteta-video/